Mazās augļu-ogu tartītes
Vasaras beigas – piekritīsiet- tas galīgi nav forši, bet tas ir lieliski tajā ziņā, ka šajā periodā ir tiiiik daudz dažādu ogu, augļu, dārzeņu – kurus ēdam gan svaigā veidā, gan pagatavojot lieliskus un gardus kārumus!
Pamatam
180 gr vājpiena biezpiens
1 ola
90 g p/g kviešu milti
10 g kokosriekstu eļla (vai sviests)
Saldinātājs, vanilīns
1/2 cepamais pulveris
Pildījums
500 gr augļi ( es izmantoju 3 gab lielās tumšās plūmes, 1nelielu bumbieri, 1/2 ābolu un 85 g avenes)
50 gr ūdens
20 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs, vanilīns
Pagatavošana
1. Olu sablendē ar biezpienu, pievieno saldinātāju, eļļu, miltus, un sajauc mīklu.
2. Mīklu sadala 4 vienādās daļās. Ar rokām (vai kā es – izmantoju mazās, 8cm tartes formiņas.Pirktas RIMI) veido apaļas maizītes, veidojot maliņas. Ar dakšīņu sadursta apakšu.
3. Formiņās liek saburzītu cepamo papīru un uzber pa virsu pupiņas, vai jebkurus citus graudaugus (lai neuzpūšas cepot apakša tartītei)
3. Liek cepeškrāsnī uz minūtēm 25-30 min 180 grādos. Izņem.
4. Pa to laiku sagrieztos augļus sautē katliņā mīkstus, tad pievieno ūdeni sajauktu ar cieti un saldinātāju un katliņā tos uzvāra līdz sabiezē.
5. Nedaudz atdzesē un pilda pamatnēs. Liek cepeškrāsnī vēl uz 5-7 minūtēm. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (960 g brutto/ 790 g netto, 4 kūciņām): OB = 127,7 g, OH = 127,7 g, T = 27 g, Kcal = 1050
Uzturvērtība viena kūciņai OB = 18,1 g, OH = 39 g, T = 8,2 g, Kcal = 319
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,6 g
OH = 16,2 g
T = 3,4 g
Kcal = 133
Atbildēt