Mango zefīru torte ar avenēm
Šodien mums ir mūsu “īpašā” diena – mūsu iepazīšanās diena. Tādēļ top jauna tortīte ar garšām, produktiem, kas manai otrai pusītei tīk vislabāk. Šoreiz es necentos to padarīt mazāk kalorisku, lai gan to mierīgi varēja. Un pat netaupot īpaši kcal, tās uzturvērtība ir lieliska. Tikai 123 kcal/100 g! Aizvietošanu pierakstu klāt.
Sastāvdaļas (forma 14 cm)
Pamatnei
150 g musli Graci ar rupjmaizes kārtojumu (https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/iepakota-partika/brokastu-parslas-un-musli/musli/muslis-graci-ar-rupjmaizes-kart-350g/p/1006776)
1 neliels banāns (100 g)
Pildījumam
2 nelieli gatavi mango ( kopā 528 g) (persiki, aprikozes būtu gandrīz 2x mazāk kaloriskas)
300 g Turku jogurts ar mango garšu (var izmantot dabīgo jogurtu, vai kulinārijas biezpienu “Baltais”, kuram ir gandrīz 2x mazāk kcal
3 dubultie “Laimas”zefīri (100 g)
250 g svaigais siers Ricotta (6%, var izmantot to pašu dabīgo jogurtu, vai kulinārijas biezpienu “Baltais”)
125 g avenes
22 g želatīns
120 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles (es papildus neliku, bet ja, izmantosiet citus produktus, tad noteikti vajadzēs papildus klāt saldinātāju)
Vanilīns
Pagatavošana
Gatavo pamatni
1. Smalko musli sablendē smalkāk. Pēc tam pievieno banānu. Noliek malā uz minūtēm 10, lai auzu pārslas nedaudz piebriest.
2. Aplej želatīnu (30 g) ar aukstu ūdeni (180 g) un atstāj uzbriest.
4. Smalko musli ar banānu liek formā (es izmantoju 14 cm metāla riņķi, kuru uzliku uz kartona tortes pamatnes, bet pa iekšpusi izliku acetāta plāksni. Formas apakšā liek musli ar banānu, pieblietē.
Gatavo mango pildījumu
5. Nomizo un sagriež mango – katru atsevišķi. Vienu mango sagriež mazos, mazos gabaliņos un noliek malā. Otru sablendē ar svaigo sieru Ricotta (6%) un mango jogurtu. Pievieno vanilīnu (ar šo uzmanīgi – par daudz piebērts vanilīns, dod rūgtumu) un saldinātāju pēc izvēles (ja tas nepieciešams – garšojiet masu!)
6. Sagatavo avenes – ja tās lielas, pārgiež uz pusēm.
7. Mazos gabaliņos sagriež visus 3 zefīrus. Mango – Ricottas masā iemaisa sagriezto mazos gabaliņos mango, zefīru un avenes.
6. Izšķīdina želatīnu karsta ūdens peldē ( vai dara to kā es: ieliek mikroviļņu krāsnī ar impulsiem ~ 2 x pa 20 sekundēm.). Bet uzmanīgi – neuzvāriet želatīnu!!!
7. Izšīdināto želatīnu pievieno mango – zefīra- aveņu masai un lej formā (atcereties: visiem produktiem jābūt istabas t!) Liek formu ledusskapī sastingt.
p.s. man nebija pacietības (un laika), lai pagaidītu, kamēr tortīte kārtīgi sastingst, noņēmu acetāta plāksnī ātrāk un līdz ar to tortes maliņas vairs neizskatās tik perfekti kā vajadzētu…
Uzturvērtība visai porcijai ( 1688 g brutto) OB = 67,2 g, POH = 313 g, T = 48,6 g, Kcal = 2074
Uzturvērtība 100 g
OB = 4 g
OH = 18,6 g
T = 2,8 g
Kcal = 123,4
Atbildēt