Brīdī, kad “vai Tev vajag kabačus?” ir visbiežāk dzirdētais jautājums šajā laikā, ir laiks ķerties klāt radošām receptēm. Viena no īpaši garšīgām ir kabaču vai cukini lazanja.
Sastāvdaļas
1 liels  cukini vai kabacis (1490 g netto svars, nomizotam sagrieztam šķēlēs)
400 g cāļa maltā gaļa (RIMI)
250 g šampinjoni
1 sīpols (120 g)
5 lielas  ķiploku daiviņas (35 g)
1 bundža  (400 ml) konservēti tomātu gabaliņi
1 ĒK (20 g) adžika (Pūre)

2 olas
250 g kulinārijas biezpiens “Baltais (Vai siers “Ricotta”)
80 g cietais siers (man Gruyere classic siers, vai Parmesan)
250 g Mocarella siers 18%
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Sagatavo cukini. Sagriež garenās šķēlēs. Sagrieztās šķēles (iesaku tomēr izmantot mazos cukini, lai nav jākasa lielās sēklas kaukā, bet, nu . man, kāds nu man bija, tādu izmantoju) izklāj uz virsmas, apber ar sāli un atstāj izklātas uz kādām 20-30 minūtēm, kamēr  ūdens ir iznācis ārā. Pēc tam nosusina ar papīra salvetēm lieko ūdeni nost.
2. Pannā apcep malto gaļu kopā ar sēnēm, garšvielām. Kad maltā gaļa jau sāk apbrūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Pievieno  tomātu gabaliņus no bundžas un visu kopā pasautē. Uz beigām noņem vāku, lai liekais ūdens labāk iztvaiko.

3. Gatavo siera masu. Bļodā liek  kulinārijas biezpienu (vai Ricottas sieru) olu, sarīvētu cieto sieru, sāli un piparus, visu kopā sajauc.
4. Atsevišķā traukā sarīvē/ smalki sagriež Mocarellas sieru.

5. Ņem trauku lazanjai un iesmērē apakšu ar  karoti (20 g) adžiku. Tikmēr uzliek krāsni sildīties uz 180 grādiem.

6. Kārto lazanjas kārtas: sāk ar gaļas kārtu (liek 1/2 no saceptās masas) , tad liek cukini šķēles, tām virsū liek 1/2 no ricottas siera masas. Tai pa virsu liek 1/2 no sarīvētās  Mocarellu .
7. Tālāk atkal liek pa virsu cukini šķēles un šādu pašu secību atkārto vēlreiz.

7. Lazanjas trauku pārklāj ar folliju un cep kādas 30-45  minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem. Pēc tam noņem folliju, un turpina cept bez follija vēl kādas 15-20 minūtes. var pārkaisīt vēl pāri kādu sieru.

8. Kad gatavs, nedaudz atdzesē un pasniedz kvadrāta porcijās. Var dekorēt ar sarīvētu sieru, pētersīli vai baziliku.

Visas porcijas uzturvērtība (3405 g brutto) OB = 216 g, OH = 153 g, T = 127,3 g, Kcal = 2492
Uzturvērtība 100 g
OB = 9 g
OH = 6,3 g
T = 5,3 g
Kcal = 104