Cukini pīrāgs ar sieru un vistas gaļu
Cukini/ kabaču laiks liek likt tos lietā gamndrīz vai katru dienu! Lielisks dārzenis, gan otrajiem ēdieniem, un kā mēs jau pārliecinājāmies arī saldajiem ēdieniem (braunijs, cukini-kanēļa maizītes)
Sastāvdaļas (28 cm diametrs)
3 olas ( 164 g)
1 neliels cukini (350 gr)
150 gr kefīrs (2%)
120 gr kukurūzas (vai citi) milti
250 g svaigais siers “Ricotta lago Maggiore)” 6% , pērku Maximā XXX)
1 tējkarote cepamais pulveris
150 g vistas gaļa ( man šoreiz kūpināti vistas šķiņķīši bez ādas)
80 g 10% siers (vai cits liess siers)
Sāls, pipari, 3 daiviņas ķiploks
25 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzber nedaudz sāli un noliek malā.
2. Olām pievieno kefīru un sakuļ. Pievieno sagrieztu vistas gaļu, sarīvētu sieru, miltus, sāli, piparus, garšvielas, ķiplociņu, cepamo pulveri.
3. Pievieno nospiestu no liekās sulas, cukini. Visu samaisa, pievieno garšvielas un liek masu silikona formā. Formu liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1289 g/ 1100 g netto) OB = 119 g, OH = 117,6 g, T = 63,6 g, Kcal = 1567
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 30 g, OH = 29,4 g, T = 16 g, Kcal = 390
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 39,7 g, OH = 39,2 g, T =21,2 g, Kcal = 522
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,8 g
OH = 10,6 g
T = 5,7 g
Kcal = 142,4
Atbildēt