Pīrāgs ar banānu un avenēm (pannā)
Brīvdienu rīta gardums!
Sastāvdaļas
2 mazas olas (107 g)
50 g dabīgais jogurts (Skyr)
40 g miltu (es izmantoju kukurūzas miltus)
1/2 tējk.cepamais pulveris
1 banāns (110 g)
60 g svagas avenes
(vai jebkuri citi augļi, ogas kopumā 170 g)
Sāls škipsniņa, saldinātājs, vaniļa
3 g extra virgin eļļa (pūšamā)
Pagatavošana
1. Olas sakuļ ar jogurtu, sāli, saldinātāju, vaniļu. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sajauc mīklu.
2. Nomizo banānu, pārgriež to škērsām – uzkarsē nedaudz pannu, iesmērē ar eļļu un liek banānu šķēlītes ar plakano virsmu uz pannas, pa starpām avenes.
3. Pārlej mīklu, uzliek pannai vāku un cep no vienas puses ~ 10 minūtes ļoti zemā temperatūrā ( es cepu uz 5 no 9).
4. Ar šķīvja palīdzību apgriež pīrāgu uz otru pusi un cep vēl ~ 5 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (371 g) OB = 24,1 g, OH = 63,8 g, T = 15,8 g, Kcal = 494
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 12,1 g, OH = 32 g, T = 8 g, Kcal = 248
Atbildēt