Jā, šī tortīte nav kaloriju skaitītājiem. Bet dažreiz, ja vajag un tam ir nopietns iemesls, tad es cepu arī šādas. Un, jāatzīst ar lielu prieku, bet, jāatzīst arī ar  ļoooti lielu stresu gatavoju šo tortīti. Tā tas vienmēr ir, ja to nav domāts baudīt savā ģimenes lokā. Pēc lūguma gatavoju  to savai treniņu audzēknei, kuru pazīstu jau laikam gadus 10-it. Viņas burvīgajai meitiņai Samantai liela jubileja! 1 gada jubileja!  Visa nedēļa man pagāja pārdomās, kādu cept, ar kādu garšu salikumu, ar kādu dekoru, pat tika veikti “generālmēģinājumi” kādām atsevišķām detaļām. Un  liela daļa, atzīstos bija neveiksmīgu, ko atmetu. Bet, nu liekas, ka tomēr man atkal  izdevās!  Grēcīgi salda un ļoti garda! Šokolādes un karameļu biskvīti, pa vidu bezē ar riekstiem, sāļā karamele un mango marakujas džems… 😋🥰
Sastāvdaļas (24 cm diametrs)
Šokolādes biskvītiem ar alu

250 ml alus Guiness
100 g kakao
280 g milti
350 g cukurs
2 olas
100 ml kefīrs (2,5 %)
1 tējk. soda
10 g vaniļas cukurs
Karameļu biskvītiem 
5 olas
200 g cukurs
200 g milti
50 g ciete
90 g karamele
90 ml elļa
50 ml auksts ūdens
2 tējk. cepamais pulveris (8 g)
1/3 tējk. vaniļa
1 tējk.kardamons
Bezē biskvītam (344 g netto)
3 olu baltumi  (110 g)
180 g cukurs
1 ēd.k  g kartupeļu ciete (25 g)
100 g lazdu rieksti (grauzdēti)
Sāļajai karamelei ( tortei izmanto ~ 450 g)
300 g cukurs
300 ml saldais krējums
60 g sviests
20 g karamelizēti rieksti (valrieksti)
Mango – marakujas džemam ( tortei izmanto~ 500 g netto) 
2 nelieli mango (netto svars 500 g)
3 marakujas ( netto svars 75 g )
70 g cukurs
20 g pektīns
70 g ūdens
Karameļu krēmam (~ 1000 g netto ) https://www.youtube.com/watch?v=3TLRqN7MwCg)
500 g krēms mascarpone
400 g vārīts iebiezinātais piens
150 g sviests
50 g pūdercukurs (var nelikt)
Baltajam krēmam tortes virsmai, sāniem un dekoratīvajām rozītēm ( ~ 600 g) 
250 g krēmsiers Mascarpone
180 g sviests 82%
180 9% biezpiens
60 g pūdercukurs
10 g vaniļas cukurs
Biskvītu piesūcināšanai
~ 150 g ūdens
~ 15 g kļavu lapu sīrups (vai cits, bet nepārcentieties, jo torte pati ļoti salda)