Man ir mango. Liels, skaists, kārdinošs….
Sastāvdaļas
Pamatnei (18 cm diametrs)
 250 g pilngaudu cepumi “Belvita cepumi ar zemeņu pildījumu”
100 g graci muslis LV ar rupjmaizes kārtojumu un dzērvenēm
Kokosriekstu krēmam
1000 ml piens (2%)
60 g kukurūzas ciete
60 g kokosriekstu skaidiņas
60 g sausais piens (1%)
Saldinātājs pēc izvēles
25 g želatīns
150 g piens
Mango “musa”kārtai
460  gatavs mango
100 g piens
45 g kukurūzas ciete
13 g želatīns
70 g ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
Pamatnes pagatavošana

1. Sablendē “Belvitas cepumus” un graci musli. Visu sajauc in samīc ar rokām, līdz masa kļūst “lipīga”. ( “Belvita” cepumu pildījums – zemenes ļauj tos samīcīt lipīgā masā, bet gracia muslī esošās  dzērvenes arī piedod mitrumu-lipīgumu)
Kokosrēma gatavošana
2. Sajauc visas kokosriekstu krēma sastāvdaļas un liek uz plīts. Nepārtrraukti maisot to uzvāra. Noliek malā  atdzist – pārklājot ar pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu.
3. Ar pienu (150 g) aplej želatīnu (25 g) un uzbriedina.
Mango musa gatavošana
4. Katliņā liek nomizotu, sablendētu mango, 100 g pienu un  cieti. Visu sajauc.  Maisot to uzvāra. Noliek atdzist.
5. Ar aukstu ūdeni (70 g) aplej želatīnu (13 g) un uzbriedina.
Gatavo torti
6.  Metāla konditorejas riņķi liek uz pamatnes, pa iekšpusi liek acetāta plāksni.Sastiprina maliņas. Uz pamatnes izber sablendētos cepumus ar gracia musli un kārtīgi visu masu pieblietē.
7. Atdzisušajam kokosriekstu krēmam pievieno izšķīdinātu karsta ūdens peldē (vai mikroviļņu krāsnī ar impulsiem: 20 sek+15 sek) želatīnu. Visu sajauc un lej masu uz sagatvotās pamatnes.
8. Uz ~ 20-30  minūtēm ieliek ledusskapī, lai masa paliek nedaudz stingrāka. Pa to laiku izšķīdina arī mango musam paredzēto želatīnu un pievieno mango-piena masai.
9. Izņem tortes formu ar kokosriekstu krēmu no ledusskapja un ar karotēm pakāpeniski liek pa virsu mango musa masu. Beigās ar koka kociņu mango masu “izmaisa” formā: maisot ar kociņu  to pa apli līdz pašai tortes apakšai – tādējādi sajaucot abas masas un veidojot zīmējumu tortes šķērsgriezumam. Liek torti ledusskapī līdz rītam sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2050) OB = 119 g, OH = 457 g, T = 92,6 g, Kcal = 3266
Uzturvērtība 100 g
OB  = 5,8 g
OH = 22,2 g
T = 4,5 g
Kcal = 159