Siera keksi ar saulē kaltētiem tomātiem
Aromātiski, sātīgi siera keksi noderēs gan brokastīs, gan uzkodai.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
2 olas
100 g vājpiena kefīrs
100 g vājpiena biezpiens
30 g saulē kaltēti tomāti (eļļā)
50 g siers “Suluguni” ( es joprojām cenšos izlietot šo sieru, kas man atrodams ledusskapī – tātad, jums derēs, jebkurš siers (ar 23% tauku saturu (45% sausnā), vai kāds cits, pēc savas izvēles treknāks siers ar garšu un aromātu, kas patīk, vai jau iecienītais 10% siers).
70 g pilngraudu milti (es izmantoju pilngraudu kviešu miltus)
Sāls,
Kaltēti ķiploki (vai svaigi), jebkuri garšaugi pēc izvēles
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. soda
Sezama sēkliņas
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar biezpienu. Kefīru nedaudz uzsilda un pievieno sodu (notiek reakcija). Sieru sarīvē.
2. Olām ar biezpienu pievieno “uzbriedušo” kefīru, miltus ar cepamo pulveri un garšvielām.
3. Pievieno sarīvēto sieru, no eļļas nosusinātus, smalki sagrieztus saulē kaltētos tomātus un sajauc mīklu, kuru sadala vai, nu 6 keksiņu formā, vai cep vienu veselu pīrāgu, un, tad dala to porcijās. Pa virsu uzkaisa sezama sēkliņas.
4. Liek cepeškrāsnī 175 grādos cepties ~ 25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (460 g) OB = 56,8 g, OH = 53,7 g, T = 31,1 g, Kcal = 763
Uzturvērtība 1 gab no 6-iem OB = 7 g, OH = 9 g, T = 5,2 g, Kcal = 127
Atbildēt