Siļke kažokā ar āboliem



Sastāvdaļas (forma 32 x 25 cm)
(Svars visām sastāvdaļām netto)
500 g mazsālīta siļķes fileja
3 lieli sīpoli (300 g)
2 saldenskābi āboli (“Antonovka”, 400 g)
5-6 vārītas bietes (870 g)
4-5 vārītas olas (250 g)
5 vārīti burkāni (485 g)
600 g majonēze Hellmans Lighter 3%
Zaļumi
Pagatavošana
1. Siļķes fileju sagriež smalkos gabaliņos.
2. Burkānus, ābolus, bietes un olas sarīvē.
3. Sīpolu sakapā.
Salātus kārto traukā kārtās: majonēzi klāj starp katru kārtu, protams, nepārspīlējot (izspiedu no pudeles tievā strūkliņā zīmējot turpu- šurpu tievas līnijas starp katru kārtu).
1. kārta – burkāni
2. kārta – bietes
3. kārtā – siļķi
4. kārtā – sīpolu
5. kārtā – ābolus
6. kārta – bietes
Un noslēdz ar olu kārtu un zaļumiem.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3412 g) OB = 145,6 g, OH = 265,2 g, T = 101 g, Kcal = 2555
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,2 g
OH = 7,8 g
T = 2,9 g
Kcal = 75
Sveiki!
Kur Jūs iegādājaties 3% majonēzi? LV izskatās, ka nav tāda.
Kādu firmas siļķīti Jūs izmantojat?
Majonēze jau laikam gadu ir nopērkama LV. Īsts atradums!!! Pērku RIMI lielveikalos (mazākajos varētu arī nebūt): https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/piena-produkti-un-olas/majoneze/majoneze-pacinas/majoneze-hellmann-s-lighter-than-light-430ml/p/976575
Jā, tiešām, redzēju lielajā Rimi. Paldies!
Un, kādu siļķīti izmantojat? Neatceros, kad pēdējo reizi pirku. Gribās zināt, kura būs laba šiem salātiem.
Marinētu siļķes fileju. Vairs neatceros, kuru tieši.