Mazliet savādāka, nekā ierasts. Pamēģināju siera kūkas pamatnes pagatavošanai izmantot ķirbi. Un ziniet, ir pat ļoti ok.
Sastāvdaļas (20 cm diametrs)
Pamatnei
2 olas
190 g svaigs ķirbis
35 g sviests
Kardamons, muskatrieksts
Vaniļa (vai kanēlis)
Saldinātājs
120 g milti ( es izmantoju kviešu pilngraudu miltus)
Pildījums
3 olas
250 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
170 g vājpiena biezpiens  (Limbažu. Bet var izmantot tikai vienu no abiem biezpieniem)
20 g kukurūzas ciete (pērku Gemosā, jo no lielveikaliem uz šo brīdi tā ir pazudusi. Ja, nu, var to atrast kādā no mazajiem tīklu veikaliem: Tops, Lats, Mego, Elvi).
250 g svaigas avenes (vai citas ogas/augļi arī, protams, derēs).
Pagatavošana
1. Sarīvē ķirbi uz smalkas rīves.
2. Pievieno olu, izkausētu sviestu, sāls šķipsniņu, saldinātāju, garšvielas un visu sablendē.
3. Masai pievieno miltus, izmaisa un liek formā, izlīdzina.
4. Liek formu cepeškrāsnī 165 grādos un cep 15 minūtes.
5. Pa  to laiku gatavo pildījumu: sablendē 3 olas ar abiem biezpieniem, vaniļu, saldinātāju, cieti. Beigās iemaisa avenes.
6. Sablendēto olu-biezpienu masu ar avenēm liek uz apceptās pamatnes un liek cepeškrāsnī vēl uz ~ 45 minūtēm.Bet skatieties pēc savas plīts.
Uzturvērtība visai porcijai (1150 g) OB = 97,7 g, OH = 140,4 g, T = 24,7 g, Kcal = 1248
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,7 g
OH = 14,3 g
T = 8,5 g
Kcal = 111