Kad apnīk ikdienas ēdieni, brīvdienās var nedaudz ilgāk paburties pa virtuvi….:) 
Sastāvdaļas
3 palielas baltās paprikas ( 615 g jau attīrītu vidiņu)
400 g cāļa maltā gaļa (RIMI)
3 ķiploka daiviņas (15 g)
1 sīpols (100 g)
8 g dilles
1  dārzeņu buljona kubiņš
250 g ūdens
40 g tomātu pasta
40 gr siers 10%
1 tomāts (200 g)
1 paciņa (90 g) “Gudrie graudi” (vai rīsi, vai jebkuri citi graudaugi)
Pagatavošana
1. Paprikai iztīra viducīšus. Uzliek vārīties 1 paciņu (90 g) “Gudros graudus”. Novāra pusgatavus un noliek malā, lai notek liekais ūdens.
2. Smalki sagriež sīpolu,  un dilles, izspiež ķiplokus.
3. Maltajai gaļai pievieno atdzesētos “Gudros graudus”, sagriezto sīpolu, ķiplokus. dilles, sāli, garšvielas. Visu sajauc.
4. Paprikas pilda ar sajaukto masu. Liek traukā, kurai apakšā lej 250 g vārīta ūdens, kas sajaukts ar tomātu pastu un garšvielām.
5. Liek cepeškrāsnī uz ~30 minūtēm 180 grādos.
6. Pirms cepšanas beigām izņem trauku no cepeškrāsns  – uzliek paprikām  “cepurīti” no siera un tomātiem un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī uz ~10 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1788) OB = 110,3 g, OH = 111,4 g, T = 50 g, Kcal = 1331
Tātad vienā paprikā OB = 37 g, OH = 37,1 g, T = 16,7 g, Kcal = 444