Tarte ar plūmēm un vārīto krēmu
Ak, šī nevainīgā grēkošana…:)
Sastāvdaļas (20 cm formai)
Pamatnei
1 ola
30 g sviests
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai parastais vājpiena biezpiens)
1/2 tējk.cepamais pulveris
100 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Vaniļa
Pildījums
200 g plūmes
Vārītais krēms
2 olas
350 g piens
30 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Sāls šķispniņa
Pagatavošana
1. Sakuļ olu ar biezpienu, saldinātāju vaniļu pievieno izkausētu sviestu, pievieno miltus, cepamo pulveri, sajauc no sastāvdaļām mīklu un ieliek ledusskapī uz minūtām 30.
2. Sagriež mazos gabaliņos plūmes.
Gatavo krēmu:
3. Olas sakuļ ar cieti, sāli, saldinātāju un pusi no piena (175 g). Otru pusi piena lej katliņā un uzsilda.
4. Tievā strūklā uzsildītajā pienā lej olu-cietes masu un maisot vāra, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
5. Izņem mīklu no ledusskapja un liek tartes formā.
7. Apakšā liek sagrieztas plūmes, bet pa virsu klāj padzisušo krēmu.
8. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep gatavu. (~30-35 min).
Izņem, atdzesē (un tikai tad to griež! ) un saldi grēko!
Uzturvērtība visai porcijai (1025 g) OB = 61,1 g, OH = 137,5 g, T = 52,3 g, Kcal = 1312
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 12,2 g, OH = 27,5 g, T = 10,5 g, kcal = 262
Atbildēt