Pica ar ananāsiem un zilo sieru
Biju ciemos, kur cienāja ar picu. Tik ļoti arī man sagribejās sev pagatavot picu ar kraukšķīgu cietu maliņu..:) Un ar divām pretējām garšām: sālš un salds…
Sastāvdaļas
Picas pamatnei
300 g pilngraudu kviešu milti
145 g augstākā labuma kviešu milti (es izmēģināju variantu ar p/g kviešu un griķu miltiem, bet mīklu šajā variantā grūti izrullēt, tā ir diezgan “drupana”, tādēl es tomēr šoreiz palieku pie varianta 50/50 ( vai 60/40) ar a/l miltiem.
200 g ūdens
30 g extra virgin eļļa
Pa virsu
40 g adžika (Pūres)
60 g dabīgais jogurts (4%)
200 g konservēti ananāsi
50 g zaļās olīves
50 g siers Dorblue
100 g 10% siers
150 g tomāti
Pagatavošana
1. Izsijā abu smiltus, pievieno sāli. Ūdenim pievieno eļļu, pievieno miltiem un samīca mīklu. Mīklu uz vismaz 30 minūtēm liek ledusskapī.
2. Jogurtu sajauc ar adžiku.
3. Izņem no ledusskapja mīklu un izrullē plānā (~ 2mm) kārtiņā: un liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.
4. Izņem picas pamatni: pa virsu smērē adžikas-jogurta maisījumu, virsū liek tomātus, olīves, ananāsu gabaliņus, abus sierus. Es pārkaisīju vēl ar piprariem
4. Samazina t līdz 180 grādiem un cep ~ 15 minūtes, kamēr izkūst sieri.
Uzturvērtība visai porcijai (1135 g) OB = 89 g, OH = 248,4 g, T = 72,3 g, Kcal = 2133
Uzturvērtība 1/4 no picas OB = 22,2 g, OH = 62,2 g T = 18,1 g, Kcal = 533,7
Uzturvērtība 1/6 no picas OB = 15 g, OH = 41,4 g, T = 12 g, kcal = 355
Atbildēt