Bezē rulete ar avenēm
Sen nebija gatavots šis gardums, un tā kā mūsmājās tas ir ļoti iecienīts, tad ar lielu prieku to atkal ceļu galdā. Šoreiz ar svaigam avenēm.
Sastāvdaļas
200 g olu baltums (vai 5-6 olu baltumi)
200 g pūdercukurs (cukuru var miksēt ar eritritolu: 120 g cukurs un 60 g eritritols, būs mazāk kcal)
1 tējkarote vaniļascukurs
250 g svaigais siers Ricotta Formagia (11%)
200 g krēmsiers Philadelphia light (11%)
100 g vājpiena biezpiens
30-50 g piens (2%, piena daudzums būs mazāks, ja jums būs slapjš biezpiens, man tas bija pasauss)
Saldinātājs
200 g svaigas avenes
15 g sasmalcināti pistācijas rieksti, mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
1. Krāsni uzkarsē līdz 150 grādiem.
2. Olu baltumu sakuļ vieglās putās. Tad pamazām, pa karotei pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un saputo visu stingrā biezā masā. Puto visu ~ 8 minūtes. Beigās iemaisa 1 karoti kartupeļu cieti (var izmantot arī kukurūza cieti).
3. Saputototo masu liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina to. Var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām.
4. Liec cepeškrāsnī un cep ~40-45 minūtes. (bet var izvēlēties arī citu cepšanas režīmu. Arī labi sanāk. Kā šajā receptē: https://www.edunsporto.lv/?p=19865
5. Pēc cepšanas bezē plāksnei ārklāj pāri dvieli un ļauj atdziet. Pēc tam apgriež otrādāk, ar cepamo papīru uz augšu uz cita cepamā papīra un uzmanīgi noņem papīru. Skatiet te video: https://www.youtube.com/watch?v=fhoceG9SUS4 )
6. Tikmēr pagatavo krēmu: sablendē biezpienu ar pienu viendabīgā masā, pievieno krēmsieru Philadelphia, svaigo sieru Ricotta, saldinātāju, vaniļu. Bet dariet to ļoti uzmanīgi: neputojiet pārāk stipri: Ricotta var atsuloties. Var to visu sajaukt vienkārši ar karoti/silikona lāpstiņu.
7. Pārklaj bezē biskvītu ar krēmu, kārto pa virsu avenes, sarullē.
Dekorē pāc sirds patikas!
Uzturvērtība visai porcijai (1200 g) OB = 78,2 g, OH = 246 g, T = 52 g, Kcal = 1734
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,6 g
OH = 24 g
T = 5 g
Kcal = 170
Atbildēt