Tostmaizītes ar biezpienu, avenēm un medu
Vienas no manām mīļākajām brokastīm, uz kurām esmu “uzsēdusies” jau ilgāku laiku..:) Jā, arī iepriekšējā receptīte ar āboliem un kanēli- arī ļoti gardi sanāk.
Sastāvdaļas
100 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai: 70 g vājpiena biezpiens + 30 g piens, 2% : tas viss sajaukts)
125 g svaigas avenes
Saldinātājs (var arī nelikt un iztikt tikai ar 15 g medus, ko pārlaista uz ogām)
15 g medus
1 pārītis Pilngraudu Maiziņš, 60 g (vai 3 šķēles “Latvijas Maiznieka 100% rudzu tostermaize)
Pagatavošana
1. Sajauc biezpienu ar pienu un saldinātāju.
2. Sagrauzdē 2 šķēles maizi.
2. Biezpienu liek uz maizītes. Virsū liek svaigās avenes.
Uzturvērtība visai porcijai (260 g) OB = 20 g, OH =52,4 g, T = 6,6 g, Kcal = 362
Atbildēt