Jau kādu laiku domāju par āboliem – ka gribu kaut ko gardu ar tiem/no tiem. Un bija iemesls: manam blogam 11-ā dzimšanas diena! Un tā, nu arī radās šāds gardums.
Sastāvdaļas
Pamatnei (14 cm diametrs) 
200 g Graci muslis LV ar rupjmaizes kārtojuma garšu
10 g kakao
Banāns (~100 g)
10 g kļavu lapu sīrups (ja masa sausa, nelīp, tad pievieno sīrupu)
Saldinātājs pēc nepieciešamības
Pildījums
4 āboli ( 643 g netto svars)
100 g ūdens
30 g citronu sula
150 g dabīgais jogurts (es izmantoju Actifeel Greek dabīgo jogurtu, RIMI)
2 tējk.kanēlis
Saldinātājs ( pēc izvēles. Mans iecienītais: https://www.trufit.eu/lv/esn-flavor-drops)
10 g želatīns
50 g ūdens
Pagatavošana
Kūciņas pagatavošanai izmantoju 14 cm diametra metāla riņķi (pirkts Gemosā), kuru uzliku uz vēlamās pamatnes, bet pa iekšpusi ieliku acetāta plāksni, kas ir augstāka par pašu riņķi un sastiprināju maliņas ar saspraudēm.
1. Pamatnei sablendē musli un samīca viendabīgā masā ar banānu. Mitrumam, ja nepieciešams pievieno vēl 10 g kļavu lapu sīrupu. Ja masa liekas mitra, lipīga ieliek to uz minūtēm 15 ledusskapī/vai 5-10 min. saldētavā.
2. Masu liek formā un veido “groziņu” ar maliņām (~ 3,5 cm). Tas laikam būs visgrūtākais:)
3. Nomizo, sagriež mazos gabaliņos ābolus, liek katlā, pievieno ūdeni, saldinātāju un savāra. Atdzesē.
4. Sajauc jogurtu ar atdzisušajiem āboliem.
5. 12 g želatīna aplej ar ūdeni un uzbriedina.
6. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī ar impulsiem 10-15 min.
7. Izšķīdināto želatīnu pievieno ābolu-jogurta masai un lej uz pamatnes. Formu liek ledusskapī, lai sastingst.
Dekorē pēc saviem ieskatiem.
Uzturvērtība visai porcijai (1303 g brutto/ netto ) OB = 46 g, OH = 241,4 g, T = 10,1 g, Kcal = 1287
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,5 g
OH = 18,5 g
T = 0,7g
Kcal = 99