Bez olām un bez glutēna sanāk arī  ļoti garda maizīte.
Sastāvdaļas
125 g turku zirņi (var arī izmantot lēcas)
~50-60 g ūdens
1 ēd.k eļļa (17 g)
1/2 ēd/k. citronu sula (5 g)
10 g ķimenes (vai citas sēkliņas)
1 ēd.k.  (10g)  psilliums (ceļteka)
2 g cepamais pulveris
25 g čia sēklas (vai bezglutēna milti)
Pagatavošana
1. Turku zirņus iemērc uz 10-12 h.
2. Pēc izmērcēšanas turku zirņus noskalo, liek blenderī, pievieno ūdeni, un visas pārējās sastāvdaļas.
3. Visu sablendē un ar rokām veido maizes klaipiņu, vai arī vairākas mazas maizītes.
4. Liek cepeškrāsnī  180 grādos im cep gatavu.
Uzturvērtība visai porcijai (254 g brutto/ 345 g nett0) OB = 30 g, OH = 66 g, T = 34,2 g, Kcal = 730
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,6 g
OH = 19,1 g
T = 10 g
Kcal = 211