Lēcu vafeles ar saulē kaltētiem tomātiem un zaļajiem lociņiem
Es zinu, ka ir cilvēku, kas atšķirībā no manis, nelieto olas un piena produktus. Es, ja godīgi, nespēju pat iedomāties savu dzīvi bez tiem. Bet, nu, daru, ko varu un piedāvāju arī gardas receptes bez šiem produktiem.
Sastāvdaļas(6 nelielām vafelēm)
200 g sarkanās lēcas
2 tējk. maltas linsēklas (10 g)
½ tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk.sāls
Melnie pipari
Kaltēti ķiploki
40 g ūdens
30 g sviests
45 g saulē kaltēti tomāti eļļā (tomātus nosusina no liekās eļļas)
50 g zaļie lociņi
Pagatavošana
1. Sarkanās lēcas aplej ar ūdeni un atstaj uz 10-12 h.
2. Virtuves kombainā liek noskalotas lēcas, un visas pārējas sastāvdaļas – visu sablendē viendabīgā masā.
3. Sagriež zaļos lociņus, nosusina no liekās eļļas saulē kaltētos tomātus um sasmalcina tos. Pievieno mīklai. Visu sajauc.
4. Ieslēdz un sakarsē vafeļu pannu. Liek pa pilnai karotei mīklas un cep gatavas. ~ 5-7 min. Sanāca 6 nelielas vafeles.
Uzturvērtība visai porcijai ( 385 g) OB = 58,5 g, OH = 70,5 g, T = 33,1 g, Kcal = 935
Uzturvērtība 1 gab no 6-ām OB = 9,8 g, OH = 11,8 g, T = 5,5 g, Kcal = 156
⠀
Atbildēt