Mazliet savādākas brīvdienu brokastis.
Satāvdaļas ( 10 gab/ 2 porcijas)
1 paciņa biezpiens ( man Valmiera lielgraudu vājpiena biezpiens, 185 g)
1 ola
Saldinātājs pēc izvēles
70 g milti ( es izmantoju rīsu miltus)
10 gab (123 g) avenes ( pildījumam)
Pagatavošana
1. Saspaida biezpienu, pievieno olu, saldinātājāju, miltus un samīca mīklu.
2. Mīklu sadala 10 vienādās daļās (32 g) un veido ar rokām bumbiņu, kurai vidū iespiež aveni.
3. Biezpiena bumbiņas liek nedaudz sālītā, vārošā ūdenī un vāra 5 minūtes.
Pasniedzu ar svaigām avenēm. Vai ar grieķu jogurtu un medu.
Uzturvērtība visai porcijai (322 g) OB = 45,4 g, OH = 55,6 g, T = 7,3 g, Kcal = 490
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 22,7 g, OH = 27,8 g, T = 3,7 g, Kcal = 245