Suši tarte
Jau kādu laiku domāju par jaunu tarti..:) Bet mazliet savādāku kā līdz šim. Kaut kas jauns un nebijis. Un mums tā ļoti garšoja!
Sastāvdaļām (16 cm diametrs)
250 g suši rīsi
300 g ūdens
35 g rīsu etiķis
Pildījumam
100g auksti kūpināts/mazsālīts lasis
1 avokado (120 g)
100 g ikri “Sudraba līnis” (mākslīgie:)
1 gurķis (150 g)
2 vārītas olas
15 g melnās sezama sēkliņas
2 nori lapas
50 g dilles
200 g krēmsiers “Philadelphia light”
100 g majonēze “Helmans Lighter 3%”
10 g želatīns
60 g ūdens
Pagatavošana
1. Pagatavo suši rīsus pēc receptes. Atdzesē, pievieno rīsu etiķi un visu sajauc. Želatīnu aplej ar ūdeni.
2. Sagatavo pamatni, uz kuras liks tarti: rīsus liek formā, kurai apkārt aplikta acetāta plāksne un ar roku palīdzību rīsus pieblietējot tos veido tartes formu ar ~ 4-5 cm augstām maliņām. Lai darbiņu atvieglotu, es izmantoju gumijas cimdus, kurus nedaudz iesmērēju ar eļļu.
3. Sagriež mazos kubiciņos lasi, gurķus, avokado, sasmalcina dilles un sarīvē olas. Visu sajauc, pievieno sezama sēkliņas un smalki sagrieztas nori lapas.
4. Pievieno krēmsieru un majonēzi. Visu sajauc.
5. Karsta ūdens peldē izšķīdina želatīnu un pievieno masai.
6. Masu liek rīsu formā un liek ledusskapī sastingt.
(p.s.Man palika pāri pildījuma masa, kuru iepildīju mazajās tartes formiņās, kuru pamatnes izveidoju no pilngraudu krekeriem un sviesta (jā, ne pārāk veselīgais variants, bet dikti gribējās pamēģināt šādu versiju un, šī arī patiesībā bija sākotnējā ideja: veidot suši tarti izmantojot pilngraudu sāļos krekerus ar sviestu, bet beigās, tomēr pārdomāju un veidoju pamatni no suši rīsiem).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1275 g) OB = 87 g, OH = 245 g, T = 96 g, Kcal = 2201
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,8g
OH = 19,2 g
T = 7,5 g
Kcal = 173,3
Atbildēt