Pīrāgs ar kūpinātu sieru un olīvēm
Sātīgi gards ir šis pīrāgs.
Sastāvdaļas
400 gr auzu pārslas
1 litrs paniņas/vājpiena kefīrs
400 gr vājpiena biezpiens
4 olas
150 gr kūpināts Tējas siers (vai jebkurš Tējas siers)
1 bundžiņa zaļās/melnās olīves (140 gr netto)
Garšvielas (man bija nedaudz sāls, pipari, baziliks)
Pagatavošana
Auzu pārslas izmērcē paniņās/kefīrā, pievieno biezpienu, olas, sarīvētu sieru. Masu lej uz plāts. Pa virsū kārto uz pusēm pārgrieztas olīves. Cep ~ 160 grādos, kamēr virsiņa paliek brūna.
Uzturvērtība visai porcijai (2310 gr) OB = 225 gr, OH = 261 gr, T = 96 gr, Kcal = 2967
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,57gr
OH = 11,2 gr
T = 4,1 gr
Kcal = 128,4
Pilna mute ar siekalām skatoties uz tām olīvēm vien! Lieliska recepte, paldies!
Bija labs! Mēs ar mazo meitiņu ēdām un slavējām.
Paldies
Man prieks, ka garšoja! Manā ģimenē tas arī ātri pazuda:)
Cik ilgi apmēram sanāk cept šo brīnumu? Mēs laikam pa maz noturējām cepeškrāsnī, jo iekšpuse sanāca tāda ļoti mīksta un likās, ka līdz galam nav izcepies, kaut gan virspusīte bija gaiši, gaiši brūna. Likām iekšā vēlreiz bet vēlamo rezultātu nesasniedzām…
Tādēļ arī rakstīju, ka jācep zemā temperatūrā, lai tas kārtīgi izcep cauri-masa taču sanāk tāda pabieza un slapja.Es neskatos nekad plkst, tādēļ nevaru pateikt: krāsnis arī atšķiras.Es uz aci skatos, uz tausti: lai virsma ir tāda stingra.
Tā arī cepām uz 160C. Dīvaini..domāju varbūt ko nepareizi daru.
Mēģināsim kādu reizīti vēl.