Kad ciemos brauc fantastisks,  foršs, lielisks cilvēciņš, kurš tavā sirdī ir ieņēmis zināmu vietu, gribas to padarīt par svētkiem!
Sastāvdaļas (diametrs 16 cm)
Biskvītiem
5  olas (man bij mazas, 273 g)
595 g svaigs ķirbis (nomizots, sagriezts gabaliņos)
50 g kakao
15 g maltas linsēklas
90 g zemesriekstu milti (pērku Maximā, ALVO)
80 g saldinātājs eritritols
10 g cepamais pulveris
1 tējk.vaniļas cukurs
Sāls šķipsniņa
Krēmam
70 g sausais piens 1% (Gemoss)
30 g whey proteīns
750 g (400 g + 100 g) rjaženka Annele”, 3, 2 %
12 g želatīns
60 g ūdens
Saldinātājs pēc saviem ieskatiem
40 g valrieksti (daļēji sasmalcināti)
50 g žāvētas plūmes (izmērcētas, ja tās sausas un cietas un sagrieztas mazos gabaliņos)
Glazūrai
75 g piens (2%)
38 g sausais piens
6 g  želatīns
60 g ūdens
Saldinātājs
Pagatavošana
Gatavo biskvītu
1. Vispirms izautē ķirbi. Vai, nu to izsautē uz plīts, vai izcep cepeškrāsnī, vai, nu dara kā es: sagriež gabaliņos un uz ~ 9 min ieliek mikroviļņu krāsnī. Sablendē viendabīgā biezenī un noliek atdzist.
2. Traukā atsevišķi savieno visas sausās sastāvdaļas: miltus, linsēklas, kakao, cepamo pulveri. Sajauc un izsijā.
3. Olas saputo ar vaniļu, sāls šķipsniņu un eritritolu. Puto ~ 3-4 minūtes, līdz masa ievērojami palielinās apjomā. Pievieno atdzisušo ķirbja biezeni – un vēlreiz nedaudz sakuļ.
4. Olu – ķirbja masai divos piegājienos pamazām uzmanīgi pievieno sausās sastāvdaļas. Mīklu izmaisa un lej formās (man bija divas 16 cm silikona veidnes  (Gemoss)  –  katrā pa ~ 509 g mīklas. 5. 5. Liek cepeškrāsnī 170 grādos un cep ~ 40 minūtes. Jāskatās, lai iedurot koka irbulīti-tas no iznāk sauss, lai nav pielipusi mīkla pie tā.
6. Izņem atdzesē, nogriež abiem biskvītiem “cepurīti” (biskvīta virsējo-apaļo daļu)  un sagriež abus biskvītus uz pusēm-sanāk 4 biskvīti.
Gatavo krēmu
7. Apcep pannā sauso pienu un proteīnu (atsevišķi)  līdz karameļu krāsai un līdz tas saiet kunkulīšos. Samaļ kafijas dzirnaviņās miltos.
8. Aplej želatīnu  ar  ūdeni un uzbriedina.
9. 750 g rjaženkai pievieno apcepto, samalto sauso pienu un saldinātāju pēc izvēles.
Tālāk visam jāiet raiti:
9. Sagatavo stingru pamatni, uz kuras veidos torti: man tā bija tortes cietā pamatne (pērku Gemosā), uz tās liek metāla konditorejas riņķi, bet tam  pa iekšpusi  liek acetāta lentu, kuru sastiprina ar saspraudi. Apkārt metāla riņķim apakšu apliku arī folliju, kuru nostiprināju ar līmlenti (lai neiztek krēms).
10. Liek formā pirmo biskvītu.  Sagatavo pa rokai sasmalcinātos valriekstus. Es tos jau laikus sadalīju 2 daļās. 40 g/2  = pa 20 g būs katrā kārtā.
11. Mikroviļņu krāsnī uz 10 sekundēm ieliek želatīnu un izkausē (vai dara to karsta ūdens peldē). Pievieno ar sauso pienu un proteīnu sajauktajai  rjaženkai, izmaisa. Ieliek ledusskapī, lai krēms sāk nedaudz biezēt pirms tā likšanas formā uz biskvītiem.
12. Pirmajam biskvītam pa virsu ar karoti  lej 1/4 no krēmu  ( ~ 215 g), kurš pamazām sācis stingt. Pa virsu uzber sasmalcinātos valriekstus.
13. Virsū liek un nedaudz piespiež otru biskvītu, kuram pa virsu ar karoti liek otru daļu krēma. Krēmā pa virsu liek sagrieztās žāvētās plūmes.
14. Liek virsū trešo biskvītu un uzklāj krēmu, kurā uzber virsū sasmalcinātos riekstus.
15. Uzliek pēdējo biskvītu, pārklaj to ar atlikušo krēmu, izlīdzina un liek ledusskapī sastingt.
No rīta dekorēju  un pagatavoju karameļu glazūru
16. 4 g želatīna aplej ar aukstu ūdeni (40 g).
17. Apcep 25 gr sauso pienu, samaļ pulverī.
18. 50 gr piena pievieno apcepto sauso pienu un savāra.
19. Pievieno uzbriedušo želatīnu un izmaisa. Noliek atdzist.
20. Padzisušu glazūru (~ 30 C ) lej konditorejas maisiņā, nogriež mazu galiņu un dekorē ar “notecējušas” šokolādes efektu.
Dekorē pēc saviem ieskatiem: man marcipāna ķirši un krēma “rozītes” (no Philadelphia light).
Uzturvērtība visai tortītei ( 2000 g) OB = 180 g, OH = 180,4 g, T = 142,4 g, Kcal = 2730
Uzturvērtība 100 g
OB = 9 g
OH = 9 g
T = 7,1
Kcal = 137