Brīvdienām kaut ko gardu un pikantu sagribējās. Šis ir kaut kas ass, uzmanīgi!
Sastāvdaļas
Pamatnei 
200 g milti (vai 50 a/l kviešu milti /50 ar p/g kviešu miltiem)
~ 160 g ūdens
1 tējk. sāls
20 g extra virgin eļļa
Pildījums pa virsu
30 g adžika “Pūres”
30 g dabīgais jogurts

100 g tomāti
100 g konservēti ananāsi
45 g zaļās olīves
25 g asie marinētie pepperoni (Spilva)
40 g siers Dor blue
100 g siers “Spēkavīrs (vai 10% siers)
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu: sajauc visas sastāvdaļas, uzklāj dvieli un atstāj uz ~ 20-30 minūtēm.
2.Pa to laiku sagatavo sastāvdaļas picas virsmai: sagriež un sarīvē visas sastavdaļas.
3. Picas mīklu liek uz cepamā papīra, vai teflona/silikona paklājiņa un uzliekot virsū celofāna maisiņu izrullē plānā kārtā apļa formā (~ 30 cm).
4. Liek cepamo paplāti līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī  un cep  20 minūtes (līdz viegli apbrūnē maliņas). Izņem, 5 minūtes atdzesē.
5. Izņem, pārsmērē ar adžiku, kas sajaukta ar jogurtu, izklaidus pārliek pāri ananāsu gabaliņus,  sagriezto pepperoni, tomātus, olīves. Pa virsu  liek sarīvētu sieru Spēkavīrs un sieru Dor blue.
6. Liek picu cepeškrāsnī 180 grādos un cep vēl ~ 15 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 850 g) OB = 26,6 g, OH = 157,5 g, T = 24 g, Kcal = 970
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 6,7 g, OH = 39,4 g, T = 6 g, Kcal = 243
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,2 g
OH = 19 g
T = 2,8 g
Kcal = 117