004 (2) 019

021Dažreiz apnīk vistas fileja, un tad lieliska alternatīva būs jaunlopa gaļa. Gardas, saīgas kotletes. Dārzēnu piedevas protams, var mainīt.
Sastāvdaļas
1 kg malta jaunlopa gaļa
400 gr sviesta pupiņas
600 gr svaiga kāposta galviņa
4 olas
90 gr sīpols
Ķiploks, sāls, garšvielas.
Pagatavošana
Kāpostgalvu novāra veselu. Sviesta pupiņas un izvārīto kāpostu sasmalcina virtuves kombainā. Dārzeņu masai pievieno maltu gaļu, olas, garšvielas. Veido kotletes un liek uz cepamā papīra, liek cepties ~ 170 grādu temperatūrā. Cep, kamēr smuki apbrūnē.
Uzturvērtība visai porcijai (1200 gr) OB = 132 gr, OH = 37,1 gr, T = 48 gr, Kcal = 1142
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,9 gr
OH = 3 gr
T = 4 gr
Kcal = 95

Pasniedzu ar burkānu ābolu salātiem un dzērveņu mērcīti.