Rudzu pārslu-ķirbju keksiņi
300gr olu baltumi (var likt arī ~2 olas, 4 olu baltumus),
230 gr ķirbis,
250 gr rudzu pārslas (RIMI),
2 kausiņi (60gr) proteīns),
1 tējkarote cepamais pulveris,
Pagatavošana:
Ķirbi sarīvē. Rudzu pārslām pievieno olu baltumus un minūtes 15-20 patur, lai pārslas nedaudz pamirkst (kļūst mīkstākas), pārslām pievieno sarīvēto ķirbi, cepamo pulveri, proteīnu.Masu kārtīgi sajauc, un lej (masa sanāk pašķidra, bet pārslas cepot zemā temperatūrā piebriedīs) silikona formiņās un liek cepties diezgan zemā temperatūrā ~ 160 grādu. Cep, kamēr smuki apbrūnē. Sanāk ne pārāk saldi.Ja ir vēlme pēc izteiktāka salduma, tad var , protams, pielikt medu, cukuru. Bet tad arī kcal protams, būs vairāk.
Uzturvērtība 100gr:
OB = 11,5 gr
OH = 19,4 gr
T = 1,1 gr
Kcal = 136
Ļoti smuki izdevušies, laikam bez keksu formiņām šo meistarojumu neizdosies izveidot.
Var jau arī citās formiņās likt, bet tad tās noteikti būs jāiesmērē ar taukvielu.
Vēlējos pajautāt par olu baltumiem – zinu, ka ASV ir iespējams iegādāties olu baltumus (safasētu iepakojumu, kurā ir tikai olu baltums). Varbūt zināt, vai Rīgā arī tādu ir iespējams iegādāties?
SIA Balticovo. 14,60Ls/kg (iepakojums 10kg)
Labi, ka rudzu milti izvēlēti, lai izvairītos no ātrajiem ogļhidrātiem.
Starp citu, šajā receptē nav rudzu milti.
Kas padara to mīklu tik šķidru?
Olu baltumi, kirbis:)
Man sanāca diezgan pastingra tā mīkla. Beigās pieleju mazliet piena.
Vai likāt olas vai olu baltumus? Ja sanāk pārāk bieza, tad es pieliktu klāt kefīru vai paniņas, bet iespējams,ka arī piens noderēja.
Pieliku olu baltumus un beigās divus dzeltenumus ar, nevarēju no instrukcijām saprast kas tad jāliek, vai divas olas vai 4baltumi, vai abi :)) spiedu uz baltumiem. Bet tikko attapos, ka man bija 4graudu pārslas, jo vietejā veicītī rudzu pārslas nebija. Varbūt tut ir tas triks, jo citas pārslas vairāk uzsūc to šķidrumu…