Pildītais ķirbis
Sveiciens Pirmajā Adventē! Šodien pusdienās noteikti gribējās kaut ko īpaši gardu. Un pildītais ķirbis liekas ļoti labi iederās.
Sastāvdaļas
1 neliels ķirbis ( 2 kg, vesels ar visu mizu)
100 g 10% siers (vai cits, labi kūstošs, liess siers,
60 g kausētais siers “Dzintars” (2 gab x 30 g) vai 60 g siers Mocarella (18%)
30 g zilais pelējuma siers “Dor blue” (vai pēc izvēles cits)
50 g spināti
10 g extra virgin eļļa
Sāls, čilli, Vidusjūras garšvielas, drupināti, kaltēti ķiploki (vai svaigi)
Pagatavošana
1. Pārgriež ķirbi uz pusēm, iztīra sēklotni, iesmērē ķirbja iekšpusi ar eļļu. Es izmantoju izsmidzināmo eļļu: uzpūšot to un izsmērējot to gar ķirbja malām ar konditorejas slotiņu.
2. Liek ķirbi līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz ~ 40 minūtēm. Pēc 40 minūtēm to izņem un nedaudz atdzesē. Pa to laiku sarīvē 10% sieru, sagriež mazos kubiciņos kausēto sieru
3. Ar dakšiņu izkasa laukā ķirbja mīkstumu un atdzesē.
4. Bļodā liek sarīvētu 10% sieru, spinātus, kausētā siera kubiciņus un visu samaisa. Pievieno atdzisušā ķirbja mīkstumu un garšvielas. Visu sajauc.
5. Ķirbja pusītēs liek pildījumu un pa virsu uzkaisa sarīvētu zilo pelējuma sieru Dor blue. Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz ~ 10-15 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1750 g (bez mizas) OB = 67,7 g, OH = 80,4 g, T = 42,2 g,k Kcal = 1002
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,8 g
OH = 4,5 g
T = 2,4 g
kcal = 57,2
Atbildēt