Vistas filejas karrijs ar sēnēm, spinātiem un kuskusu
Nedēļa galā. Gribas kaut ko garšīgu un sātīgu. Piemēram, karriju.:)
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
250 g sēnes (šampinjoni)
350 g ķirbis ( vai jebkurš cits dārzenis, ja negaršo ķirbis)
1 mazs cukini (260 g)
1 burkāns (110 g)
1 maza paprika (150 g)
200 g brokolis
60 g sīpols
60 g spināti
250 ml kokosriekstu piens (18%)
40 gr dzeltenā karrija pasta (AROY-D, pērku Gemosā, bet ir arī lielveikalos Āzijas produktu plauktos, bet var iztikt, īpaši, ja negaršo asi ēdieni)
20 g eļļa
70 g kuskuss (vai citi graudaugi, kas jums garšo)
150 g vārošs ūdens
Garšvielas pēc izvēles: karrijs, melnie malti pipari, kurkuma, čilli
Sāls (es pirmo reizi iegādājos Adigejas sāli ar zaļumiem, ļooti iepatikās (https://www.barbora.lv/produkti/adigejas-sals-ar-zalumiem-saldva-130-g)
Pagatavošana
1. Sagriež vistas fileju, šampinjonus, sīpolus, ķiplokus – un apcep pannā 10 g eļļas. Liek palielā katlā un noliek pagaidām malā.
2. Sagriež gabaliņos visus dārzeņus ( ķirbi, burkānu, papriku, sīpolu, sēnes). Aplej 70 g kuskusu ar 150 g vāroša ūdens un noleik uzbriest.
3. Liek uzkarsētā pannā (ar 10 g eļļas) burkānus un ķirbi (ja ķirbis ir no mīkstās šķirnes, tad to pannā pievieno vēlāk) . Pēc laika pievieno papriku, brokoli, cukini.. Visu apcep/izsautē pusgatavu.
3. Dārzeņus pievieno katlā pie vistas filejas un sēnēm. Pievieno garšvielas. Visu pasautē minūtes 10-15.
4. Pievieno kokosriekstu pienu, karrija pastu un garšvielas. Sautē ~ 10 minūtes. Pievieno spinātus un sautē vēl ~ 5 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (2079 g / 1700 g netto ) OB = 140 g, OH = 140,1 g, T = 82,4 g , Kcal = 1847
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 46,6 g, OH = 46,7 g, T = 27,5 g, Kcal = 615,6
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 35 g, OH = 35 g. T = 20,6 g, kcal = 462
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,6 g
OH = 6,6 g
T = 4 g
Kcal = 88
Sātīgs ēdiens!