Fantastiski gards  ābolu pīrāgs. Lielisks veids kā palutināt sevi un savus mīļos brīvdienās. Es sev gatavoju pavisam nelielā formā, bet jūs, protams,  variet visas sastāvdaļas dubultot, vai pat trīskāršot. Un patiesībā, noteikti to arī dariet, jo tas ir bezgala gards un apēdās pārāk ātri!! 
Sastāvdaļas (16 cm diametrs)
 2 olas
150 g vājpiena biezpiens
100 g paniņas (1,5% vai arī kefīrs)
50 g pilngraudu kviešu milti (var izmantot arī citus miltus, arī bezglutēna)
275 g āboli (2 vidēji āboli)
Stēvija vai cits saldinātājs pēc izvēles (no www.dietstore24.lv)
1/2 tējk.cepamais pulveris
Vaniļa, kanēlis
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar biezpienu un ar saldinātāju līdz masa kļūst viendabīga.
2. Pievieno paniņas, miltus, kanēli, cepamo pulveri un vēlreiz visu saputo.
3. Ābolus nomizo un sarīvē plānās šķēlītēs (vai sagriež ar roku) un iemaisa tos mīklā
4. Mīklu lej formā un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 45 minūtes (ja forma būs lielāka, tad protams, cepšanas laiks īsāks) .
Uzturvērtība visai
porcijai ( 685 g brutto /644 g netto ) OB = 51 g, OH = 72 g, T = 17 g, Kcal = 684
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 25,5 g, OH = 36 g, T = 8,5 g, Kcal 342
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =  17 g, OH = 24 g, T = 5,7 g, Kcal = 227
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 12,8 g, OH = 18 g, T = 4,3 g, Kcal = 171
Uzturvērtība 100 g 
OB = 7,8 g
OH = 11,1 g
T = 2,6 g
Kcal = 106