Rīsu un laša pīrāgs ar zaļajām olīvēm
Nekad neapnīk gatavot šos sāļos pīrāgus.
Sastāvdaļas
150 g rīsi ( svars sausiem, izmantoju basmati rīsus)
200 g lasis (es izmantoju a/k laša asaku)
4 olas
300 g vājpiena biezpiens
40 g puravs (vai sīpols)
50 g zaļumi
Sāls, garšvielas
Pagatavošana
1. Izvāra rīsus un atdzesē.
2. Laša asaku attīra un attīrīto masu sasmalcina smalkāk.
3. Izvārītajiem rīsiem pievieno olas, lasi, biezpienu, dilles, garšvielas. Masu izliek uz plāts un pieblietē stingri.
4. Liek cepties ~ 1705grādu temperatūrā. Cep, kamēr smuki apbrūnē.
Uzturvērtība visai porcijai (1080 g) OB = 155 g, OH = 105 g, T = 52 g, Kcal = 1550
mmm, izskatās perfekts!
kūka pa pirmo zorti!
Tā kā tik ļoti man garšo basmati rīsi un olives, tad būtu grēks neuztaisīt šo dievišķo pīrāgu!
Varu tikai piekrist-Basmati rīsi, olīves – tie ir kaut kas vienreizējs arī manām garšas kārpiņām:)
Sveiki.
Gribēju jautāt, vai biezpienu var aizvietot ar kaut ko citu – mūsu ģimenē daži nedrīkst lietot piena produktus. Varbūt var iztikt bez biezpiena?
Paldies.
Biezpienu kā tādu diemžēl nevarēs aizvietot.Bet var mēģināt iztikt bez tā.
Tad, tas vairs nebūs tas. Bet mēģināt var.Tikai tad jāliek vairāk citas sastāvdaļas: rīsi, zivs.
Cik olīvju jāliek?
Es īsti neatceros, bet var pat saskaitīt, cik to ir uz pīrāga. Laikam gandrīz visa bundžiņa izlietojās. (400ml)