Salātiņi, kas lieliski iederēsies svētku galdam. Es pirms to gatavošanas ilgi domāju, vai jaukt visu vienā bļodā, vai tomēr veidot kā kārtainos salātus. “Kārtainie ” vinnēja.
Sastāvdaļas
4 vārītas olas
2 vidēji burkāni (384 g, svars jau vārītiem, notīrītiem)
400 g mazās cāļa filejas ( vai 250 g  kūpināta vistas fileja)
20 g adžika (filejas iemarinēšanai)
10 g sinepes (filejas iemarinēšanai)
15 g ķiploki (filejas iemarinēšanai)
170 g marinēti šampinjoni ( vai marinēti gurķi)
150 g žāvētas plūmes
70 g valrieksti
100 g zaļie lociņi
“Majonēzei”
400 g majonēze Hellmans Lighter 3%
200 g dabīgais jogurts (Valmieras)
12 g sinepes
20  g ķiploki
5 g medus
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Cāļa mazās filejiņas es iepriekšējā vakarā iemarinēju adžikā, sinepēs un ķiplokos.
2. Izvāra olas un burkānus. Notīra un sarīvē atseviškos trauciņos.
3. Vistas filejiņas sacep uz sakarsētas un nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas, pa ~ 4 minūtēm no katras puses. Atdzesē un saplucina  ar pirkstiem pa šķiedrām (vai sagriež ar nazi).
4.Sagriež un sasmalcina visas pārējas salātu sastāvdaļas.
5. Sajauc visas majonēzes sastāvdaļas.
6. Traukā liek kārtām:
1) burkāni + majonēze
2) 1/2 no vistas gaļas + majonēze
3) olas, zaļie lociņi + majonēze
4) marinētie šampinjoni +  majonēze
5) atlikusī vistas fileja + majonēze
6) Valrieksti + burkāni + majonēze
7) Žāvētās plūmes
Uzturvērtība visai porcijai ( 1836 g) OB = 153,6 g, OH = 187 g, T = 95,5 g, Kcal = 2212
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,5 g
OH =  10,3 g
T =  5,3 g
Kcal = 123