Šodien gatavoju divus gardus ēdienus. Izvārīju laša zupu ar brokoli un pagatavoju arī šo gardo tarti  ar lasi un brokoli. Divi produkti. Divi gardumi.
Sastāvdaļas (20 cm diametrs formai)
Mīklai
1 ola
15 g adžika (Pūres)
100 g vājpiena biezpiens
20 gr sviests
+-120 g pilngraudu kviešu milti (atkarīgs no olas lieluma un biezpiena mitruma)
Sāls, pipari, garšvielas
Pildījums
20 g siers Dor blue (vai cits siers pēc izvēles. No treknajiem, ar izteektāku garšu)
70 gr lasis (svaigs)
100 gr brokolis ( vai ķirbis, vai paprika, vai jebkuri citi dārzeņi, kas jums garšo)
1 gab (10 g) peperoni (pēc izvēles, var nelikt, ja nepatīk asi ēdieni)
Sāls, pipari
Pārliešanai
3 olas
120 gr dabīgais jogurts
Garšaugu sāls, pipari
Pagatavošana
1. Gatavo  tartes mīklu: sakuļ olu ar biezpienu vienadabīgā masā. Pievieno izkausētu sviestu,  adžiku, sāli,garšvielas, miltus un samīca mīklu. Ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī
2. Gatavo pildījumu: sadala mazās rozetēs brokoli un iemet verdošā ūdenī uz 5 min. Izņem un atdzesē.  Lasi sagriež mazos gabaliņos (man tas bija izņemts no saldētavas, sasaldēts, un ieliekot atsaldēt mikroviļņu krāsnī pēc 10 minūtēm tas jau palika “gatavs”,  tā, ka sanāk, ka liku jau gatavu/tvaicētu lasi. Bet var likt svaigu)
3. Izņem tartes mīklu. Mīklu liek formā, veido maliņas. Liek vidū pildījumu: brokoli un lasi, pārkaisa sarīvētu sieru, es pievienoju vēl vinu aso pepperoni.
4. Sakuļ 3 olas ar jogurtu, sāli garšvielām un pārlej lasi un brokoļus.
5. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~ 30 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (777 g brutto /650 g netto  g) OB = 92,6 g, OH = 86,1 g, T = 54,1 g, Kcal = 1267
Uzturvērtība 1/4 no porcijas   OB = 20 gr, OH = 21,3 gr, T = 13,6 gr, Kcal = 299
Uzturvērtība 100 g
OB = 13,8 g
OH = 12,8 g
T = 8 g
Kcal = 189