Spinātu rulete ar laša krēmsieru
Jaunā gada svētku galdam pagatavoju gardu un veselīgu spinātu ruleti ar laša krēmsieru. Viegli, un gardi.
Sastāvdaļas
Biskvītam
100 g svaigi spināti
2 olas
40 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
1 tējk. cep.pulveris
Pildījumam (tā pietika arī “Vēja kūkām” (skat. nākošo recepti) un vēl citiem pildījumiem)
250 g svaigais siers “Ricotta Lago Maggiore”( 6%)
200 g zivs ( lasis/forele. Es izmantoju kūpināta laša muguriņas. bet var to vienkārši iztvaicēt)
Sāls šķipsniņa, garšvielas pēc izvēles (es izmantoju piparus, ķiplokus, vidusjūras garšaugus)
30 g dilles
Pagatavošana
1. Spinātus aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm. Nokāš.
2. Olām atdala olu baltumus.
3. Olu dzetenumus sablendē ar spinātiem, iemaisa miltus . Visu sajauc.
4. Uzmanīgi iemaisa saputotus olu baltumus.
5. Mīklu lej pannā, izlīdzina( ~ 3 mm biezumā) un cep 180 grādos gatavu biskvītu ~ 15-20 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē.
Gatavo pildījumu
6. Sablendē lasi ar svaigo sieru Ricotta un dillēm.
7. Smērē uz spinātu biskvīta laša krēmsiera masu ( 180 gramus) un sarullē. (atlikumu izmanto iepildot tos Vēja kūkās, groziņos, lavašos, tortiljās, utml).
Uzturvērtība visai porcijai ( 455 g) OB = 50,6 g, OH = 36,7 g, t = 36,3 g, Kcal = 693,4
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,1 g
OH = 8 g
T = 8 g
Kcal = 152
Atbildēt