Laša zupa ar saldo kartupeli
Man ir jau ļoti daudz un dažādas zupiņas, pievienoju vēl vienu gardu.
Sastāvdaļas
1500 g ūdens
250 g lasis
220 g brokolis
300 g neliels kālis (vai selerija, vai cits dārzenis)
250 g ķirbis
1 saldais kartupelis (300 g, svars jau nomizotam, sagrieztam)
250 g svaigi tomāti (cherry)
30 g saulē kaltēti tomāti (nosusināti no liekās eļļas)
1 sīpols (100 g)
10 g ķiploki
5 g eļļa
Sāls, pipari, lauru lapas, smaržīgie pipari
40 g zaļumi
Pagatavošana
1. Pannā liek lasi un iztvaicē.
2. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina un apcep pannā 5 g eļlas.
3. Katlā liek vārīties nomizotu, sagrieztu kartupeli, ķirbi.
4. Kad tie jau gandrīz gatavi, pievieno sagrieztus tomātus, brokoļus, sasmalcinātu lasi, sīpolus ar ķiploku, sāli, lauru lapas, garšvielas.
5. Vāra gatavu. Beigās pievieno zaļumus
Uzturvērtība visai porcijai ( 3255 g / 2830 g netto) OB = 76,7 g, OH = 142 g, T = 41 g, Kcal = 1246
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,6 g, OH = 47,3 g, T = 13,7 g, Kcal = 415
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 19,2 g, OH = 19,2 g, T = 10,3 g, Kcal = 312
Uzturvērtība 100 g
OB =2,7 g
OH = 4,9 g
T = 1,4 g
Kcal = 44
Atbildēt