Vistas filejas “kabatiņas” ar Fetas sieru un tomātu – paprikas mērci
Pateikt, ka šis bija gardi, nozīmē, nepateikt neko.
Sastāvdaļas ( 4 porcijas)
1000 g vistas fileja
200 g Fetas siers
45 g spināti
5 g baziliks
15 g ķiploki
10 g eļļa
Sāls, pipari
Zobu bakstāmie
Pagatavošana
1. Vistas krūtiņu pārgriež gareniski. Izklapē to, bet, ne pārāk plānu, lai tā neplīst. Nedaudz apsāla un iepiparo.
2. Saspaida Fetas sieru ar dakšiņu, pievieno sasmalcinātos spinātus, baziliku, ķiplokus, sāli, piparus (ar sāli uzmanīgi, jo Fetas siers ir sāļš) un visu sajauc
3. Liek uz vistas filejas pa vidu apmēram pildījumu (fetu ar spinātiem un baziliku) , pārklāj ar otru malu un sastiprina maliņas ar zobu bakstāmajiem.
4. Uzkarsē kārtīgi karstu pannu, kura iesmērēta ar eļļu (10 g) un strauji ( ~1-2 minūtes no katras puses) apcep vistas “kabatiņas” .
5. Pārliek kabatiņas traukā, pārklāj trauku ar folliju un liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem uz ~ 15-20 minūtēm. 5 minūtes pirms cepšanas beigām ieslēdzu “apbrūnināšanas” funkciju.
6. Izņem vistas krūtiņu no cepeškrāsns, ļauj 5 minūtes “atpūsties” zem folijas un pasniedz ar dārzeņu mērci. Vai ar dārzeņu mērci ( skat.iepriekšējo recepti) un cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem, vai vārītiem graudaugiem.
Uzturvērtība visai vistas kabatiņu porcijai (1275 g) OB = 268,5 g, OH = 7,8 g, T = 74 g, Kcal = 1703
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 67 g, OH = 2 g, T = 18,5 g, Kcal = 425
Atbildēt