Biezpiena deserts ar mango-apelsīnu – ingvera mērcīti
400 gr vājpiena biezpiens
200 gr dabīgais jogurts bez piedevām
80gr Piena spēks
50 gr žāvētas dzērvenes
100 gr rozīnes
30 gr valrieksti
3-4 ēdamkarotes agaves sīrups (var likt arī medu). Ja vēlas var likt vairāk-ja prasās saldāks.
15 gr želatīns
Mērcītei: 1 mango, 2 apelsīni, vaniļa, ingvers, agaves sīrups
Pagatavošana: želatīnu iejauc aukstā ūdenī un atstāj uzbriest. Vājpiena biezpienu sajauc ar jogurtu un Piena spēku-sablenderē viendabīgā masā. Pievieno dzērvenes, rozīnes, valriekstus. Želatīnu izkausē ūdens peldē un piejauc biezpiena masai. Masu sajauc un liek trauciņos sastingt.
Mērcītei: mango nomizo, sagriež gabaliņos un savāra biezenī. Apelsīniem izspiež sulu un pievieno mango biezenim. Ingveru – sarīvē ~ 1 pilnu tējkaroti un arī pievieno masai. Pievieno agaves sīrupu. Visu vēlreiz uzvāra, atdzesē un sablenderē.
Uzturvērtība desertam 100 gr:
OB = 12,3gr
OH = 15,8gr
T = 2,6gr
Kcal = 144
Mango mērcītei 100gr:
OB = 0,2
OH = 5,6
T = 0,1
Kcal = 33
kur Jūs pērkat agaves sīrupu un kāda ir tā uzturvērtība?
Lielveikalā Maxima BIO plauktā var nopirkt.Uz 100gr , ja nemaldos (nav pie rokas kalkulators) bija 340 kcal.
Labdien!
Kā, Jūs, domājat, ka saldumam pievienotu parasto saldinātāju un liktu sacietēt uz nakti, pats desertd no tā saldinātāja nepaliktu rūgts? Nav tāda pieredze bijusi?
Protams saldinātājs parasts, nevis kādus Jūs lietojat.
Cik ilgā laikā apmēram saželē deserts?
Paldies
Kaapeec gan, lai paliktu ruugts?;) nekas nenotiks, ja pievienosiet savu saldinaataaju. Sazhele pa paaris h.