IMG_5341Sastāvdaļas:

400 gr vājpiena biezpiens

200 gr dabīgais jogurts bez piedevām

80gr Piena spēks

50 gr žāvētas dzērvenes

100 gr rozīnes

30 gr valrieksti

3-4 ēdamkarotes agaves sīrups (var likt arī medu). Ja vēlas var likt vairāk-ja prasās saldāks.

15 gr želatīns

Mērcītei: 1 mango, 2 apelsīni, vaniļa, ingvers, agaves sīrups

Pagatavošana: želatīnu iejauc aukstā ūdenī un atstāj uzbriest. Vājpiena biezpienu  sajauc  ar jogurtu un Piena spēku-sablenderē viendabīgā masā. Pievieno dzērvenes, rozīnes, valriekstus. Želatīnu izkausē ūdens peldē un piejauc biezpiena masai. Masu sajauc un liek trauciņos sastingt.

Mērcītei: mango nomizo, sagriež gabaliņos un savāra biezenī. Apelsīniem izspiež sulu un pievieno mango biezenim. Ingveru –  sarīvē ~ 1 pilnu tējkaroti  un arī pievieno masai. Pievieno agaves sīrupu. Visu vēlreiz uzvāra, atdzesē un sablenderē.

Uzturvērtība desertam 100 gr:

OB = 12,3gr

OH = 15,8gr

T = 2,6gr

Kcal = 144

Mango mērcītei 100gr:

OB = 0,2

OH = 5,6

T = 0,1

Kcal = 33