Dārzeņu mērce, kas lieliski iederēsies gan pie gaļas, gan zivju ēdieniem.
Sastāvdaļas (3 vai 4 porcijas) 
1 maza paprika ( 120 g)
400 g konservēti tomāti savā sulā (sagriezti gabaliņos)
1 sīpols (120 g)
20 g ķiploki
30 g pētersīļi
20 g melnās olīves
Sāls, pipari  un garšvielas pēc savas izvēles
10 g eļļa
Pagatavošana
1. Papriku un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Olīvas sagriež gredzenos. Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.
7. Uzkarsētā pannā ar elļu (10 g) apcep sīpolu ar ķiploku. Pēc pāris minūtēm pievieno papriku, un pēc 3-4 minūtēm pievieno tomātus savā sulā, sasmalcinātus pētersīļus, sāli un piparus.

8. Mērci uzvāra. Pievieno olīvas.  Cep/sautē vēl pāris minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 715 g brutto) OB = 10 g, OH = 33 g, T = 12,7 g, Kcal = 295
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,5 g
OH = 5 g
T = 2 g
Kcal = 44,6