Kārtējais gardumiņš no lavaša. Mmm….tik gards! Pagatavošana ir tik vienkārša, ka pat skolnieks ar to tiks galā!
Sastāvdaļas
1 lavašs (kvadrāts, 120 g)
200 gr vājpiena biezpiens
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore
1  ola
15 g kukurūzas ciete
Vaniļa, saldinātājs pēc izvēles
330 g  ķirši (saldētie, vai jebkuras citas ogas, augļi)
Pagatavošana
1. Biezpienu  sajauc/ saspaida ar svaigo sieru Ricotta saldinātāju, vaniļu,  olas baltumu. Pievieno kukurūzas cieti. Olas dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai.
2. Lavašu pārsmērē ar biezpiena masa, pa virsu liek ogas (atkausēju un nolēju sulu). Sarullē, apkaisa ar 5 g cukura un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz minūtēm 25.
Uzturvērtība visai ruletei (970 g): OB = 82,3 g, OH = 135,8 g, T = 24,8 g, Kcal = 1110
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB 27, 4 g, OH = 45,3 g, T = 8,3 g, Kcal = 370
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 20,6 g, OH = 34 g, T = 6,2 g, kcal = 278
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,3 g
OH = 15,4 g
T = 2,8 g
Kcal = 126