Ļoti patīk ātras un vienkāršas receptes, lai pagatavotu gardu un veselīgu maltīti. Un tas patiešām ir vienkārši.Un ļooti gardi. Kad ir akcija lasim, nopērku to, sadalu pa ~ 200 g gabaliņiem un salieku saldētavā.Kā arī manā saldētavā vienmēr ir saldetu dārzeņu pakas un vismaz 2 veidu sieri.
Sastāvdaļas
200 g svaigs lasis (forele)
90 g “Gudrie graudi Nr.1” (vai jebkuri citi graudaugi)
2 x 400 g saldēti dārzeņi pēc izvēles
180 g kausētais siers “Dzintars Baltija”
Pagatavošana
1. Liek katliņu ar ūdeni uzvāra un liek paciņu “Gudro graudu”. Vāra pēc instrukcijas.
2. Pannā izsautē lasi. Ar dakšiņu to sadala/samīca mazos gabaliņos
3. Dziļā pannā ber saldētos dārzeņus un tvaicē. Kad tie gandrīz gatavi, pievieno no ūdens nokāstos graudaugus, tvaicētā laša gabaliņus, sāli, garšvielas pēc izvēles un sieru. Visu samaisa un sautē vēl apmēram 7 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1335 g brutto/ 1320 g netto) OB = 100 g, OH = 119 g, T = 59 g, Kcal = 1460
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 33,3 g, OH = 40 g, T = 20 g, Kcal = 487
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25 g, OH = 30 g, T = 15 g, Kcal = 365
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,5 g
OH = 9 g
T = 4,5 g
Kcal = 110,6