Brokastu pilngraudu pankūkas
Brīvdienu pankūku rīts.
Sastāvdaļas (3 porcijas, 9 gab)
2 olas
250 g auksts piens (2%)
250 karsts ūdens
100 g milti (50 g pilngraudu kviešu milti un 50 g a/la kviešu milti)
20 g extra virgin eļļa
Saldinātājs
Sāls
! Laba nepiedegoša panna
Pagatavošana
1. Olas saputo ar mikseri vai konditorejas slotiņu, saldinātāju un sāli, līdz tās palielinās apjomā.
2.Nepārtraucot putot pievieno aukstu pienu, pēc tam nepārtaucot darboties pievieno karstu ūdeni un pēc tam pakāpeniskiarī nepārtraucot putot abus sajauktos miltus.
3. Beigās pievieno 20 g eļlu.
4. Sakarsē pannu un lej pa vienam kausiņam mīklu, pannu grozot to izlīdzina. Cep no abām pusēm gatavas.
Uzturvērtība visai pankūku porcijai ( 730 g brutto/ 535 g netto) OB = 33 g, OH = 72,3 g, T = 40,2 g, Kcal = 824
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 11 g, OH = 24,1 g, T = 13,4 g, Kcal = 275
Pasniedzu ar ātro””ābolu-kanēļa “zapti” (ābolus, nomizo, sagriež mazos kubiciņos, pievieno kanēli, ja vēlas, saldinātāju un liek mikroviļņu krāsnī uz ~ 6-7 minūtēm.Pēc tam saspaida ar dakšīņu un atdzesē).
Atbildēt