Eklēri ar šokolādes un aveņu pildījumu
Mani iedeālie eklēri. Beiidzot tie izdevās perfekti glīti. Un abi krēmi arī ļoti gardi.
Sastāvdaļas (15 gab, es gatavoju divas porcijas (30 gab) abiem krēmiem)
Mīkla (šie daudzumi ir vienai porcijai, 18 mini eklēriem)
200 g ūdens
2 lielas olas (120 g)
30 g OB (vai 3 mazas oliņas 3x50g)
40 g sviests
1 g sāls
90 g rīsu milti
2 g ksanatāna sveķi (bez šiem šajā receptē nekādi un aizvietot tos ne ar ko nevar. Ja to nav, tad izmantojiet citas eklēru receptes, kas atrodamas manā blogā. Pērku Gemosā)
Aveņu krēms
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
70 g saldais krējums (33%)
200 g svaigas avenes
10 g kukurūzas ciete
Saldinātājs
Šokolādes krēms
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, var nopirkt Maximā)150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
150 g šokolāde bez cukura (RED)
Saldinātājs pēc nepieciešamības
Pagatavošana
Eklēri
1. 60 g rīsu miltu pievieno 2 g ksantāna sveķus un sajauc.
2. Katliņā lej 200 g ūdeni, pievieno taukvielu un sāli. Uzvāra.
3. Uzvārītajam ūdenim ar sviestu pievieno miltus, kas sajaukti ar ksantāna sveķiem, izmaisa un maisot to karsē, spaida ar kulinārijas lāpstiņu līdz masa kļūst viendabīga, spīdīga un iztvaikojis liekais ūdens.~ 1-2 min un uz katla dibena veidojas ” plēvīte”.
4. Katliņu noņem un nedaudz atdzesē. Tad pa vienai pievieno olas. Mīklai jābūt pēc konsistences tādai, ka ar karoti to paceļot, tā pavisam lēēēnītēm stiepjas uz leju, bet netek.
5. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež uz paplāts eklērus. To lielumu, formu, protams, variet izvēlēties paši. Es izvēlējos mini ~ 6 cm garumā. Sanāca 15 gab.
6. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 35 minūtes. Skatieties pēc savas krāsns – tiem jākļūst maigi brūnganiem.
Gatavo aveņu krēmu
7. Svaigas avenes savāra, caur sietiņu izberž, pievieno saldinātāju, cieti un savāra, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
8. Saputo saldo krējumu, pievieno kulinārijas biezpienu, ar cieti savārītās avenes un saputo (ne ilgi! Tikai tik daudz, lai krēma sastāvdaļas sajaucas).
Gatavo šokolādes krēmu
9. Traukā liek Ricottu, kulinārijas biezpienu, un samaisa ar karoti. Produktiem jābūt ISTABAS temperatūrā (lai pievienojot karstu izkausētu šokolādi, tā nesastingst no aukstajiem produktiem)
10. Izkausē melno šokolādi un pievieno biezpiena-Ricottas masai.Pēc nepieciešamības saldina.
Pilda eklērus ar krēmu. Dekorē pēc patikas: man šokolāde.
Uzturvērtība visai porcijai ar aveņu krēmu ( 579 g) OB = 50 g, OH = 98 g, T = 62,6 g, Kcal = 1168
Uzturvērtība 1 gab OB = 3,3 g g, OH = 6,5 g, T = 4,2 g, Kcal = 78
Uzturvērtība visai porcijai ar šokolādes krēmu ( 729 g) OB = 65 g, OH = 98 g, T = 73,4 g, kcal = 1284
Uzturvērtība 1 gab OB = 4,3 g, OH = 6,53 g, T = 4,9 g, Kcal = 86
Atbildēt