Biskvīta rulete ar āboliem un kanēli
Garda un vienkārša recepte visai ģimenei!
Sastāvdaļas
5 olas
700 g āboli
100 g rīsu milti (vai citi)
5 g cepamais pulveris
Sula no neliela 1/2 citrona (50 g)
50 g eritritols
Saldinātājs (kāds no intensīvajiem saldinātājiem)
1 tējk.kanēlis
Pagatavošana
1. Ābolu sarīvē uz rupjas rīves, pievieno citronu sulu, intensīvo saldinātāju pēc izvēles, kanēli un visu sajauc.
2. Sarīvētos ābolus liek uz paplāts, kas izklāta ar cepamo papīru un izklāj ~ nepilna cm augstumā, tos sablietējot no visām pusēm veidojot taisnstūra formu.
3. Olas iesākumā saputo vieglās putās, pievieno eritritolu un puto vēl ~ 3 minūtes, līdz masa ievērojami palielinās apjomā.
4. Pamazām pievieno/piesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
5. Saputoto mīklas masu uzklāj āboliem, tos pilnībā nosedzot. Klāj ne pārāk biezā kārtā (lai var sarullēt pēc tam).
6. Liek paplāti līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~25 minūtes.
7. Izņem un apgāž uz cita cepamā papīra, uzmanīgi noņem papīru no āboliem.
8. Nedaudz atdzesē un sarullē. Pēc izvēles pārlaista ar izkausētu šokolādi (šokolāde + piens) un dekorē ar karamelizētiem valriekstiem
Uzturvērtība visai porcijai (1180 g) OB = 43,7 g, OH = 164 g, T = 34 g, Kcal = 1157
Uzturvērtība 1/4 no porcijas 11 g, OH = 41 g, T = 8,5 g, Kcal = 289
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,7 g
OH = 13,8 g
T =2,8 g
Kcal = 97
Atbildēt