Sāļā torte ar lasi
Sirsniņu dienā ne visiem gribas saldās sirsniņas…:)
Sastāvdaļas
125 g maizes nūjiņas Grissani
200 g a/k lasis/forele
2 x 250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
150 g paprika
30 g dilles
30 g saulē kaltēti tomāti
30 g zaļie lociņi
30 g želatīns
180 g ūdens
Sāls, pipari, ķiploki
Metāla forma sirds formā (pirkta Gemosā)
Dekoram: 80 g kulinārijas biezpiens “Baltais” + 30 g majonēze ‘Hellmans Lighter 3%”
Pagatavošana
1. Sagriež mazākos gabaliņos lasi, pievieno kulinārijas biezpienu, ķiploku, sāli, piparus un sablendē, līdz lasis ar biezpienu kļūst viendabīga masa. Pievieno Ricottu un vēlreiz sablendē. Pievieno sasmalcinātas dilles, smalki sagrieztu papriku un saulē kaltētos tomātus. Visu samaisa.
2. Aplej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina. Izkausē to mikroviļņu krāsnī un pievieno masai.Izmaisa un atstāj to, lai tā sāk sastingt.
3. Grissinus pārgriež uz pusēm. Formā liek stingt sākušo laša masu. Gar formas malām stāvus liek maizes nūjiņas, kuras “piestsutē” laša masu. Piepilda formu un liek ledusskapī.
4. Sastingušam noņem formu un dekorē ar krēmu ( sablendēts kulinārijas biezpiens “Baltais” ar majonēzi Hellmans Lighter 3%) un laša rozīti.
Uzturvērtība visai porcijai (1555 g) OB = 164,1 g, OH = 142 g, T = 76 g, Kcal = 1927
Uzturvērtība 100 g
OB = 11 g
OH = 9,5 g
T = 5,1
Kcal = 128
Atbildēt