Apelsīnu “čipsi”
Pilnīgi nejauši atklāju sev jaunu, ļoti gardu našķi – apelsīnu “čipsus”. Gatavoju vienai no savām kūkām “dekorus” un konstatēju, ka tas ir arī lielisks našķis.
Sastāvdaļas
1200 g svaigi mazie sulu apelsīni
60 g cukurs
Pagatavošana
1. Sagriež apelsīnus plānās škēlītēs un pārgriež uz pusēm.
2. Kārto uz cepamās paplāts, apkaisa ar cukuru un liek līdz 130 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ uz 1h.
Uzturvērtība visai porcijai (1260 g brutto/250 g netto) OB = 10,8 g, OH = 157,1 g, T = 2,4 g, Kcal = 683
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,3 g
OH = 62,8 g
T = 0,9 g
Kcal = 275
Atbildēt