Groziņi ar āboliem, kanēli un sāļo karameli
Sirsniņsvētki garām, bet gardumiem turpināt būt. Ļoti gardi groziņi ar āboliem un kanēli, sāļo karameli un šokolādes glazūru. Un tas viss bez cepšanas, bez olām un piena produktiem. Piemēram, Startpatautiskajai sieviešu vai māmiņu dienai ļoti piemēroti varētu būt šādi groziņi. Vai vienkārši tāpat – jo ir ļooti gardi!
Sastāvdaļas (5 gab)
Groziņiem
130 g auzu pārslas
100 g dateles
Vārošs ūdens
Pildījumam
1 liels ābols ( ~ 200-250 g)
Kanēlis
Saldinātājs
6 g kukurūzas ciete
30 g ūdens
Saldinātājs
50 g sāļā karamele (man tā vēl no Valentīndienas stāv ledusskapī: https://www.edunsporto.lv/?p=21857)
Glazūra
100 g piens
3 g želatīns
12 g kakao
12 g sausais piens
Saldinātājs
Pagatavošana
Vispirms sagatavo ābolu pildījumu
1. Ābolu nomizo, un sagriež mazos kubiciņos. Pievieno saldinātāju, kanēli, samaisa un liek mikroviļņu krāsnī uz maksim;ālo jaudu uz ~ 5 minūtēm, kamēr āboli paliek mīksti. (vai tvaicē/sautē to visu nelielā katliņā).
2. Citā trauciņā liek 6 g kukurūzas cieti un pievieno 30 g ūdeni-visu samaisa un pievieno āboliem. Liek vēlreiz mikroviļņu krāsnī uz ~ 3 minūtēm. Izņem, atdzesē.
Gatavo groziņus
3. Dateles aplej ar ūdeni.
4. Auzu pārslas sablendē smalkāk.
5. Auzu pārslām pievieno izmērcētās dateles (pirms tam nolej ūdeni, bet ne pavisam sausas) un visu sablendē lipīgā masā.
6. Mīklu sadala vienādi pa keksu formiņām un veido groziņus. Var nedaudz samitrināt rokas (pavisam nedaudz), lai vieglāk veidotu formu.
Gatavo glazūru
7. Trauciņā ieber 3 g želatīna un pievieno 15 g aukstu pienu un atstāj uzbriest.
8. Citā katliņā lej atlikušo pienu un pievieno sauso pienu, samaisa, lai piens nedaudz “izmirkst”.
9. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot ar konditorejas slotiņu karsē un uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē.
10. Karstajā kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, bet pirms tam iesaku to izlaist caur sietiņu, lai glazūra būtu gluda bez kunkulīšiem. Un uzklāj uz trauka pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai.
11. Katrā groziņā liek ābolus, pa virsu 10 g karameli un karamelei pa virsu uzlej kakao glazūru.
Uzglabā ledusskapī.
Uzturvērtība visai porcijai (555 g) OB = 35,7 g, OH = 220 g, T = 16,3 g, Kcal = 1200
Uzturvērtība 1 gab OB=7,1 g, OH = 44 g, T = 3,3 g Kcal = 240
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,1 gr
OH = 36,1 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 198
Atbildēt