Kāpostu tīteņi ar cāļa malto gaļu
Sapratu, ka man noteikti jāpagatavo šis ēdiens, vēl jo vairāk, ka manā blogā tāds vēl nav.
Sastāvdaļas
400 g malta cāļa gaļa (RIMI)
1 burkāns (120 g)
1 paprika (170 g)
1 neliels sīpols (60 g)
20 g ķiploki
60 g rīsi (basmati)
~ 300 g ( 12 lapas) liels Ķīnas kāposts
Mērcei
400 g smalcināti tomāti savā sulā
10 g ķiploki
250 g piens (2%)
20 g milti
Kinza, sāls, pipari
Pagatavošana
1. Liek pannā apcept malto gaļu, sīpolu, ķiploku un izvāra rīsus.
2. Sarīvē burkānu un papriku. Pievieno maltajai gaļai un turpina cept. Pievieno sāli, garšvielas un izvārītos rīsus.
3. Ķīnas kāpostam nogriež cieto apakšdaļu atlasa lielākās lapas un uz 5 minūtēm iemērc vārošā ūdenī.
4. Uz kāposta lapas platās puses liek malto gaļu ar rīsiem un sarullē tītenī (ielokot sānu maliņas, lai pildījums neiztek). Kārto traukā.
Gatavo mērci
5. Apcep ķiploku, pievieno smalcinātos tomātus, sasmalcinātu kinzu, sāli, garšvielas.
6. Pienam pievieno karoti (20 g) miltus un pievieno tomātiem. Maisot uzvāra un noņem.
7. Pārlej mērci pāri tīteņiem un liek trauku cepeškrāsnī 200 grādos ~ 20 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1980 g brutto) OB = 107,3 g, OH = 131 g, T = 40,6 g, Kcal = 1326
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 35,7 g, OH = 43,7 g, T = 13,5 g, Kcal = 442
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 26,8 g, OH = 33 g, T = 10,2 g, Kcal = 332
Atbildēt