Biezpiena pankūka ar āboliem
Pankūkas man garšo ne tikai brīvdienās. Un kopā ar āboliem un kanēli!Fantastiski gardi!
Sastāvdaļas
1 ola
30 g pilngraudu auzu pārslas (vai milti)
100 g vājpiena biezpiens
50 g ūdens
1/2 tējk.cepamais pulveris (2 g)
Sāls šķipsniņa, saldinātājs
Pildījums
1 ābols (160 g nomizots)
1 tējkarote kanēlis
Saldinātājs (pēc vajadzības – ja salds ābols, tad var nelikt)
Pagatavošana
1. Vispirms nomizo un sagriež mazos gabaliņods ( vai sarīvē) ābolu. Pievieno kanēli, pēc izvēles saldinātāju un liek mikroviļņu krāsnī uz 5 minūtēm. Izņem, saspaida un atdzesē.
2. Sablendē mīklas sastāvdaļas. Mīklu lej uz pannas un cep ļooti zemā temperatūrā un no abām pusēm gatavu.2.
2. Liek pa vidu pankūkai ābolus, pārloka un bauda!
p.s. vēl pa virsu pālaistīju 10 g sāļo karameļu mērci (https://www.edunsporto.lv/?p=21857) , kas man gandrīz vienmēr ir atrodama ledusskapī un uzbēru 2 g karamelizētus valriekstus).
Uzturvērtība visai porcijai, bez karameles un riekstiem ( 403 g) OB = 30 g, OH = 38,5 g, T = 9,7 g, Kcal = 380
Atbildēt