Rudzu miltu un sēklu krekeri

Veselīgi un kraukšķīgi sēklu cepumiņi!
Sastāvdaļas
10 g sezama sēkliņas
20 g saulespuķu sēkliņas
20 g linsēklas
100 g rudzu milti (vai 50/50 kviešu p/g)
25 g extra virgin eļļa (es izmantoju sezama sēklu eļļu)
100 g silts ūdens
Sāls, čilli, provansas garšaugi (jeb garšvielas pēc brīvas izvēles)
Pagatavošana
1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Arī garšvielas.
2.Siltam ūdeni, pievieno eļļu un pievieno sausajām sastāvdaļām. Izmaisa. Masa būs ķepīga. Mieru, tikai mieru. Noliekam trauku ar mīklu malā uz minūtēm 20-30. Mīkla, pateicoties linsēklām  piebriedīs.
3. Liek uz  cepamā papīra un uzliekot virsū parastāko celofāna maisiņu izrullē apmēram 3mm biezumā. Uzreiz ar nazi sagriež kvadrātiņos.
4.Liek cepeškāsnī 180 grādos un cep ~25 minūtes. Skatieties pēc savas plīts.
Uzturvērtība visai porcijai ( 275 g/190 g) OB = 22 g, OH = 73,7 g, T = 43 g, Kcal = 777
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 5,5 g, OH = 18,4 g, T = 10,8 g, Kcal = 194
Uzturvērtība 100 g
OB  = 12,6 g
OH = 42,3 g
T = 21,8
Kcal = 421

Related Posts

Biezpiena sacepums ar ābolu un bumbieri

Biezpiena sacepums ar ābolu un bumbieri

Keksi ar ķiršiem (bez glutēna, bez olām)

Keksi ar ķiršiem (bez glutēna, bez olām)

Biezpiena sacepums ar plūmēm (bez miltiem, ar proteīnu)

Biezpiena sacepums ar plūmēm (bez miltiem, ar proteīnu)

No Comments Yet

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *