Jūs joprojām domājiet, ka tievējot nedrīkst ēst kartupeļus? Bet es saku “Jā”, drīkst un vajag! Un arī mani tievētāji  ēd kartupeļus un tajā pašā laikā tievē! Un palūkojiet, kas par lielisku uzturvērtību šai gardajai picai.
Sastāvdaļas (~ 30 cm diamtetrs)
Pamatnei
2 olas
3 lieli kartupeļi (400 g, jau nomizoti)
1 sīpols (50 g)
40  milti (man kukurūzas)
Sāls, pipari
Pildījums
120 g vistas fileja (jau gatavā veidā)
1 maza paprika ( 140 g)
120 g siers “Spēkavīrs” (vai 10% siers)
40 g siers Dor blue (vai cits treknāks siers)
150 g tomāts
50 g dabīgais jogurts
Pamatnes pārsmērēšanai
30 gr adžika (Pūres)
Pagatavošana
1. Vispirms pagatavo vistas fileju. Apcep pannā, vai tvaicē.Noliek malā atdzist.
2. Sarīvē kartupeļus. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, 2 olas, sāli, piparus, garšvielas, sajauc un liek masu uz paplāts, veidojot sev tīkamu picas pamatnes formu.
3. Liek cepties 180 grādos ~ 20-25 minūtes.
4. Pa to laiku sagriež papriku, tomātu, sarīvē sieru.  Visu liek bļodā, pievieno dabīgo jogurtu, sāli, garšvielas un sajauc.
4. Izņem picas pamatni un pārsmērē ar adžiku. Pa virsu kārto pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz ~ 15 minūtēm
Uzturvērtība visai porcijai (1251 g) OB = 114,3 g, OH = 120,4 g, T = 41,2 g, Kcal = 1320
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 38,1 g, OH = 40,1 g, T = 13,7 g, Kcal = 440
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 28,6 g, OH = 30,1 g, T = 10,3 g, Kcal = 330