Kuram apnikusi vistas fileja, ka vairs nevarot uz to skatīties? Pamēģini šo.
Sastāvdaļas
Vistas fileja ar sojas mērci
200 g vistas fileja
1 maza paprika (153 g)
50  puravs
12 g medus
15 g ķiploki
15 g extra virgin olīveļla
1 tējk. malts ingvers
1 tējk. drupināti ķiploki
1/2 tējk.melnie pipari
1/3  čilli pārslas
1/3 kanēlis
50 g sojas mērce
1 ēd.k. (15 g)  kukurūzas ciete
100 g ūdens
Piedevas
50 g rīsu nūdeles
400 g saldēti dārzeņi
Pa virsu
Sezama sēkliņas
Zaļie lociņi
Pagatavošana
1. Vistas filjejas gabaliņus sagriež mazos gabaliņos un liek cepties liek pannā, kurā uzkarsēta eļļa (15 g). Pievieno soju, ķiplokus, visas garšvielas, (izņemot kukurūzas cieti, ūdeni, zaļos lociņus)
2. Kad gaļa nedaudz apcepta, pievieno sagrieztu papriku un puravu. Cep gatavu.
2. Ūdenim pievieno kukurūzas miltus, izmaisa un pievieno gaļai. Karsē ~ 2 minūtes, līdz mērce sabiezē.
3. Pasniedz ar rīsu nūdelēm un dārzeņiem (tos pievieno atsevišķi pagatavotus)
Uzturvērtība visai porcijai (610 g brutto bez piedevām) OB = 55 g, OH = 38,3 g, T = 22 g, kcal = 552
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 18,3 g, OH = 12,8 g, T = 7,3 g, Kcal = 184
Uzturvērtība visai porcijai (1060 g brutto) ar rīsu nūdelēm (50 g) un saldētiem dārzeņiem (400 g) OB = 66,7 g, OH = 97,8 g, T = 23,1 g, Kcal = 900
Uzturvērtība 1/3 no porcijas  ar rīsu nūdelēm un dārzeņiem OB = 22,2 g, OH = 32,6 g, T = 8 g, Kcal = 300