Ābolu vaniļas pīrāgs
Un brīvdienas var sākties! Un tajās noteikti izcepiet šo gardo ābolu pīrāgu.
Sastāvdaļas (forma 28 cm)
5 olas
50 g kefīrs (2%)
100 g vājpiena biezpiens
Saldinātājs
16 g vaniļas cukurs (dr. Quther)
1 tējk.cepamais pulveris
120 g milti (man 60 g kukurūzas milti + 60 g p/g kviešu milti, bet var izmantot tikai bezglutēna milti+ pievienot 1 tējkaroti psiliuma)
800 g āboli
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Olām atdala olu dzeltenumus un saputo ar saldinātāju un vaniļas cukuru (16 g) ~ 3 minūtes, līdz tās ievērojami palielinās apjomā.
3. 100 g biezpiena sablendē ar 5 olu baltumu un pievieno saputotajām olām.
4. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu masai. Visu saputo. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievieno ābolus, visu izmaisa, lai mīkla aptver katru ābola šķēlīti.
3. Mīklu ar āboliem liek formā un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 35-40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1356 g) OB = 70,6 g, OH = 193 g, T = 30,4 g, Kcal = 1393
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 14,1 g, OH = 38,6 g, T = 6,08 g, Kcal = 279
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 17,7 g, OH = 48,3 g, T = 7,6 g, Kcal = 348,3
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 23,5 g, OH = 64,3 g, T = 10,1 g, Kcal = 464
Atbildēt